„Am crezut că fotografiile vor fi folosite doar de companii şi site-uri web, dar nu m-am aşteptat la meme-uri. Oamenii au suprapus diverse texte pe fotografiile mele, scriind despre cum soţiile lor i-au părăsit sau susţinând că identitatea le-a fost furată şi conturile bancare golite. Mi-au folosit fotografia pentru că arăta de parcă zâmbeam ca să-mi ascund durerea”, a continuat bărbatul.
Imediat după ce meme-urile au devenit virale, jurnaliştii au început să-l contacteze pe Arato, reporterii dorind să îl viziteze acasă pentru a-i lua interviuri, povesteşte Andras Arato.
„Soţiei mele nu i-a plăcut pentru că a considerat că această faimă intervine în viaţa noastră privată şi nu i-a plăcut felul în care eram descris pe internet. Oamenii au crezut că nu sunt o persoană reală, că sunt doar o creaţie în Photoshop. Cineva chiar m-a contactat şi a cerut dovezi că exist cu adevărat”, a mai adăugat Arato.
„Am ştiut că este imposibil să opresc oamenii să mai creeze meme-uri, dar mă deranja faptul că nenumărate pagini pe Facebook, unele cu sute de mii de urmăritori, foloseau fotografia mea şi pretindeau că sunt eu. Aşa că, în 2017, mi-am creat propria pagină pe Facebook şi am actualizat-o cu imagini şi poveşti din călătoriile mele. Viaţa mea s-a schimbat dramatic de atunci. Oamenii mă întreabă despre povestea mea, pentru a demonstra puterea meme-urilor”, a concluzionat Arato.