- Home
- Life-Inedit
- BISTRIŢA, (21.03.2015, 16:50)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bistriţa: Câinele preşedintelui CC, Augustin Zegrean, campion la o expoziţie canină de frumuseţe - FOTO
Câinele preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, un ciobănesc german cu păr scurt, a câştigat, sâmbătă, titlul de campion naţional la o expoziţie canină de frumuseţe care are loc în judeţul Bistriţa-Năsăud.
Urmărește
1414 afișări
Bistriţa: Câinele preşedintelui CC, Augustin Zegrean, campion la o expoziţie canină de frumuseţe (Imagine: Eugen Gheorghe)
Câini din opt ţări pot fi admiraţi, sâmbătă şi duminică, în satul Dorolea din comuna Livezile, unde au loc cinci expoziţii chinologice.
Sâmbătă, la manifestări a fost prezent şi preşedintele CC, Augustin Zegrean, al cărui câine a participat la expoziţia canină de frumuseţe.
"Am un singur câine, Cris von Bistritz, face parte din rasa Ciobănesc german cu păr scurt, are un an şi trei luni, adică e junior. Astăzi (sâmbătă - n.r.) a ieşit campion naţional. Am mai avut înaintea lui un câine din aceeaşi rasă, dar nu prea mergeam cu el la expoziţii fiindcă era foarte agresiv şi nu suporta pe nimeni în jurul lui decât pe noi. Acesta e mai cuminte. L-am dat la şcoala de dresaj şi e foarte bine acum. L-am adus să văd dacă el corespunde standardelor rasei şi ne oprim aici. Are valoare pentru el acest titlu de campion, fiindcă poate fi reproducător, să facă pui care să fie de rasă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Curţii Constituţionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Întrebat de ce a ales această rasă, el a spus că aceşti câini nu sunt răi, ci "foarte afectuoşi, cuminţi, uşor de dresat".
"Ne potrivim foarte bine. De altfel, aşa se şi spune, că omul şi câinele încep să se asemene. Nu mi-aş face probleme să mă duc cu el la Curte, dar nu ştiu dacă şi colegii mei ar aprecia. Unii cu caprele (Toni Greblă - n.r.), alţii cu câinii. Oricum, el are şi câini, din câte ştiu eu. Transmitem un mesaj de dragoste faţă de animale şi faţă de lume în general. Eu nu am o problemă, chiar îl iubesc, deşi am fost criticat atunci cu eutanasierea. Trebuie făcută ordine, nu poţi să îi laşi pe stradă, nu se poate", a spus Zegrean.
În ce priveşte legea privind eutanasierea câinilor, Augustin Zegrean a spus că actul normativ a fost apreciat la nivel internaţional.
"A fost prima decizie care a apărut în cea mai tare revistă de drept constituţional din lume, în ICON, care apare în America, la Universitatea New York. S-a considerat atunci că e pentru prima oară în lume când s-a pus în discuţie dreptul animalelor la viaţă. Revista a fost de partea noastră. Au spus că e un bun început şi vor urmări să se continue cu asta. Nu doar în România sunt probleme cu câinii. Sunt probleme, în general, în ţările sărace. La Bucureşti, de exemplu, după ce s-a dat acea lege nu mai sunt probleme. Nu am auzit că legea nu s-ar aplica. Dacă s-au liniştit lucrurile, s-a calmat lumea, înseamnă că lucrurile funcţionează", a spus Augustin Zegrean.
La rândul său, Matilda Gubesch, preşedintele Asociaţiei Chinologice Bistriţa-Năsăud, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că este prima expoziţie internaţională găzduită de Bistriţa.
"Am solicitat şi dreptul de a organiza expoziţie Dac Moloss Club, fiindcă avem mulţi bistriţeni care deţin expemplare din această rasă. Tot acum avem expoziţie de Club Românesc Carpatin şi expoziţie de selecţie, dar şi expoziţie naţională, adică cinci expoziţii chinologice în două zile", a explicat Matilda Gubesch.
Potrivit sursei citate, la Dorolea pot fi admiraţi câini din 74 de rase.
"Niciodată nu am avut atât de multe. În CAC (expoziţie naţională - n.r.) aveam 422 de câini înscrişi, în CACIB (expoziţie internaţională - n.r.) 440, la Ciobănesc Românesc Carpatin 45 de exemplare şi la Dac Moloss 87 de exemplare. Sunt circa o mie de exemplare deţinute de circa două sute de proprietari. Unii vin cu 4-5 câini, alţii cu şapte. Suntem foarte mândri să avem aşa de mulţi. Avem participanţi din opt ţări: Slovacia, Polonia, Croaţia, Republica Moldova, Malta, Ungaria, Germania şi Slovenia", a adăugat Matilda Gubesch, spunând că din acest an, Asociaţia Chinologică Bistriţa-Năsăud vrea să organizeze şi curse de atelaje pentru câini.
Duminică, va fi expoziţia internaţională şi expoziţia de selecţie pentru Ciobăneşti Româneşti Carpatini, accesul în zonă fiind permis începând cu ora 10.00.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:17
STB modifică traseele şi prelungeşte programul autobuzelor pentru meciul România-Kosovo
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia