Boala misterioasă de care se îmbolnăvesc copiii refugiaţi din Suedia atunci când află că vor fi deportaţi

Autorităţile din Suedia încearcă să rezolve o problemă aparent "misterioasă" cu care se confruntă copiii refugiaţi ale căror familii urmează să fie deportate: "sindromul resemnării". 70 de cazuri au fost semnalate numai în anul 2016, scrie The Independent.

Urmărește
2592 afișări
Imaginea articolului Boala misterioasă de care se îmbolnăvesc copiii refugiaţi din Suedia atunci când află că vor fi deportaţi

Boala misterioasă de care se îmbolnăvesc copiii refugiaţi din Suedia atunci când află că vor fi deportaţi

Atunci când află că urmează să fie deportaţi în ţările lor de origine, copiii intră într-un fel de comă, spun specialiştii.

Medicii vorbesc despre un "sindrom al resemnării" care se manifestă prin imposibilitatea de mişcare şi lipsă de tonus. Aceştia nu sunt capabili să bea sau să mănânce, nu vorbesc şi nu reacţionează la stimul fizici sau durere, potrivit Gândul.

Se crede că problema este specifică refugiaţilor din zona Scandinaviei, acolo unde ar fi fost răspândită încă de la începutul acestui secol.

Unii dintre ei rămân imobilizaţi la pat, trebuind mutaţi cu ajutorul scaunelor cu rotile şi hrăniţi cu ajutorul unui tub.

Testele au arătat însă că refugiaţii nu au probleme neuronale, iar medicii tind să creadă că acest sindrom este un fel de "moarte voită".

Acest fenoment a mai fost constatat în lagărele de concentrare naziste, atunci când mai mulţi prizonieri şi-au pierdut orice speranţă şi au cedat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici