- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (07.11.2024, 20:21)
- Iulia Kelt
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Broaştele din Cernobîl s-au adaptat la radiaţii înalte, dar acum situaţia s-a schimbat
Cercetările recente arată că radiaţiile din zona de excludere a Cernobîlului nu mai cauzează daune cronice faunei locale, la brotăcelul răsăritean spre exemplu, scrie IFLScience, care citează Biology Letters.
Urmărește
96559 afișări
Broaştele din Cernobîl s-au adaptat la radiaţii înalte, dar acum situaţia s-a schimbat
După dezastrul nuclear din 1986, zona de excludere a Cernobîlului a fost abandonată de oameni, dar a devenit un refugiu natural pentru faună. O cercetare recentă privind brotăcelul răsăritean (Hyla orientalis) sugerează că nivelurile actuale de radiaţie nu mai provoacă daune semnificative.
Studiul a fost realizat între 2016 şi 2018, iar rezultatele au arătat că broaştele din Cernobîl au aceleaşi indicatori de vârstă, stres şi speranţă de viaţă ca cele din zonele necontaminate. Aceasta sugerează că radiaţiile nu mai au un impact cronic asupra faunei locale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Preşedintele Coreei de Sud a decretat legea marţială. 190 de parlamentari au votat pentru anularea măsurii/ Proteste de amploare în fața Parlamentului din Coreea de Sud
-
Ciolacu, după întâlnirea cu Lasconi: drumul european al ţării noastre trebuie să continue doar apărând mult mai hotărât valorile tradiţionale
-
FRF contestă la TAS decizia UEFA după meciul România – Kosovo
-
Cătălin Predoiu, întâlnire cu ambasadoarea SUA pentru ultimele măsuri în privinţa Visa Waiver
Anterior, cercetările au arătat cum broaştele din zonă au dezvoltat melaninism, o adaptare care le-ar fi permis să facă faţă nivelurilor extrem de ridicate de radiaţie după accident. Deşi acest fenomen ar putea fi mai puţin relevant astăzi, cercetătorii nu au exclus posibilitatea ca pigmenţii să joace un rol în supravieţuirea lor.
În ciuda scăderii nivelurilor de radiaţie, cercetătorii mizează pe importanţa conservării zonei de excludere, care acum serveşte drept una dintre cele mai mari rezervaţii naturale din Europa, oferind un refugiu sigur pentru numeroase specii de animale. Totuşi, cercetările în zonă au fost întrerupte din cauza conflictului în Ucraina, care a afectat siguranţa şi accesul în regiune.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Dacă s-ar repeta turul 1, ai vota cu unul dintre cei doi calificați, Lasconi sau Georgescu? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
7 partide intră în Parlament: PSD, AUR, PNL, USR, SOS, POT și UDMR. Care sunt scenariile unor posibile alianțe după alegeri
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce a apărut pe Wikipedia după ce religia lui Călin Georgescu a fost dezbătută la greu. S-a pus piciorul în prag și
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe