- Home
- Life-Inedit
- CAPE TOWN, (27.01.2014, 12:57)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bruce Springsteen i-a adus un omagiu lui Mandela în timpul primului său concert în Africa de Sud
Cântăreţul Bruce Springsteen, care s-a angajat în lupta anti-apartheid în anii '80, i-a adus un omagiu vibrant liderului sud-african Nelson Mandela, duminică seară, la Cape Town, în timpul primului concert susţinut de artistul american în Africa de Sud.
Urmărește
88 afișări
Bruce Springsteen (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)
Rockerul american şi grupul său E-Street Band şi-au început concertul cu piesa "Free Nelson Mandela", un cântec compus de muzicianul britanic Jerry Dammers, devenit imnul neoficial al mişcării anti-apartheid.
Nelson Mandela, care a petrecut 27 de ani în închisorile administrate de regimul segregaţionist de apartheid, a murit pe 5 decembrie 2013, la Johannesburg, la vârsta de 95 de ani.
A fost pentru prima dată când Bruce Springsteen, supranumit "The Boss", şi grupul său au cântat în Africa de Sud, la aproape 30 de ani după ce au participat în 1985, la concertul susţinut de Artists United Against Apartheid, un grup din care au făcut parte artişti de seamă, precum Miles Davis, U2, Ringo Starr, Bob Dylan, Pat Benatar, Peter Gabriel şi Lou Reed.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Publicul sud-african l-a aplaudat cu entuziasm pe Bruce Springsteen, care a interpretat şi unele dintre cele mai cunoscute piese ale sale - "Born to Run", "Hungry Heart" şi "Born in the USA".
"Bruce Springsteen şi E-Street au cântat cu casa închisă" pe stadionul velodrom Bellville, care poate primi 10.000 de persoane, au precizat organizatorii.
Instaurarea democraţiei în Africa de Sud reprezintă "un miracol", a spus Bruce Springsteen, într-o conferinţă de presă, adăugând că prezenţa sa în această ţară îi oferă "un sentiment foarte special".
Rockerul american a militat cu ocazia aceluiaşi concert şi împotriva accentuării diferenţelor dintre veniturile oamenilor din Statele Unite şi din Africa de Sud, care "ameninţă să dezbine societăţile" din cele două state.
Rockerul american are prevăzute trei concerte la Cape Town şi unul la Johannesburg, în cadrul unui turneu mondial care îl va duce pe artist şi grupul său, luna viitoare, în Australia şi Noua Zeelandă.
Concertul susţinut duminică la Cape Town a avut loc la puţin timp după lansarea celui de-al 18-lea album al artistului, "High Hopes", la începutul lunii ianuarie.
Albumul "High Hopes" este al 18-lea material discografic de studio pe care Springsteen îl lansează şi este rezultatul a zece ani de înregistrări. Albumul cuprinde şi două cântece înregistrate alături de foşti membri ai trupei E Street, care între timp au murit - Danny Federici, decedat în 2008, şi Clarence Clemons, decedat în 2011.
Bruce Springsteen, născut pe 23 septembrie 1949, este cunoscut pentru popularizarea genului "heartland rock", versurile poetice ale cântecelor sale şi sentimentele tipic americane transmise, centrate pe New Jersey-ul natal. Poreclit "The Boss", Springsteen a lansat mai multe albume rock de succes, printre care "Born in the USA" şi "Born to Run", şi a vândut peste 120 de milioane de discuri în întreaga lume. A fost recompensat cu 20 de premii Grammy, două Globuri de Aur şi un Oscar. Este considerat unul dintre cei mai influenţi compozitori ai secolului 20, iar în 2004 revista Rolling Stone l-a inclus în topul celor mai mari 100 de artişti ai tuturor timpurilor, pe locul 23.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe