Bryan Adams a concertat la Zilele Bucureştiului

Bryan Adams, una dintre principalele vedete invitate să sărbătorească alături de bucureşteni a 549-a aniversare a Capitalei, a susţinut, sâmbătă seară, un concert în parcul Izvor, lângă Palatul Parlamentului, unde a reuşit să strângă circa 20.000 de spectatori.

Urmărește
107 afișări
Imaginea articolului Bryan Adams a concertat la Zilele Bucureştiului

Bryan Adams a concertat la Zilele Bucureştiului

Show-ul cântăreţului canadian a început la 21.40, însă punctualitatea a fost unul dintre puţinele puncte forte ale concertului. Încă de la primele acorduri, recitalul s-a făcut remarcat în primul rând prin sonorizarea foarte proastă, inginerii de sunet efectuând reglajele chiar în timpul primelor piese prezentate. De altfel, principala problemă, sesizată de mai toţi cei prezenţi, a fost volumul foarte slab, care nu permitea spectatorilor ce nu se aflau în imediata apropiere a boxelor amplasate lângă scenă să asculte concertul lui Bryan Adams la o calitate acceptabilă.

"Hello Bucharest. Numele meu este Bryan", a salutat artistul publicul, după primele două piese interpretate. "Mă puteţi auzi?", a întrebat el. Răspunsul nu a întârziat, spectatorii remarcându-se printr-un cor ce a strigat: "Nu!". Cântăreţul a adresat apoi şi alte cuvinte celor veniţi să-l asculte, printre care şi "România este fantastică", însă puţini au fost cei care înţeles exact ce anume rostea el.

Pe parcursul întregului show, care a durat o oră şi jumătate, sute de spectatori au "migrat" dintr-un loc în altul, orbecăind prin parcul neluminat, pentru a găsi un loc de unde să poată asculta mai bine concertul. "N-ar trebui să putem vorbi în şoaptă", a remarcat unul dintre cei prezenţi, comentând sunetul slab. "Nu cred că o să se mai întoarcă vreodată în România. Alţii ar fi plecat în primul moment. Ţi-am spus că sunetistul e o maimuţă", a tras concluziile un altul.

Şi ca întregul spectacol să fie complet, un elicopter a planat timp de zeci de minute deasupra parcului Izvor, făcând audiţia şi mai dificilă.

Însă, lăsând la o parte problemele tehnice şi de organizare a evenimentului, concertul lui Adams a fost unul închegat, de un nivel ce nu depăşeşte mediocrul, dar de care publicul s-a bucurat cât a putut. Nu puţini au fost cei care au cântat alături de artist piese precum "Back To You", "Summer of '69" sau "Cloud Number Nine". De altfel, o tânără din public chiar a urcat pe scenă pentru a interpreta alături de Brian Adams piesa "Baby When You're Gone", care în versiunea originală este un duet realizat alături de Melanie C (Spice Girls).

După un bis de trei piese, Bryan Adams a încheiat show-ul cu hitul "All For Love".

Concertul a fost urmat de un show de lumini, apă, fum şi lasere, apoi de un foc de artificii, ambele organizate tot în Parcul Izvor.

Festivalul Zilele Bucureştiului este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB - Centrul de Proiecte Culturale, sâmbătă şi duminică, în zona centrală a Bucureştiului, pentru a marca cea de-a 549-a aniversare a acestui oraş.

Evenimentul se desfăşoară în Centrul Istoric, Parcul Unirii, Bulevardul Unirii (aleea cu fântâni), Piaţa Constituţiei, parcurile Izvor, Cişmigiu, Carol, Herăstrău, Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Palatul Şuţu, Piaţa Universităţii, precum şi pe străzile adiacente acestor zone.

Manifestările au început, sâmbătă dimineaţă, cu o paradă a trăsurilor de epocă, care au plecat din spatele statuii Mihai Viteazu din Piaţa Universităţii pe străzile din Centrul Istoric. Totodată, a avut loc o paradă a costumelor de epocă, unde 50 de artişti au reconstituit îmbrăcămintea lustragiilor, a vânzătorilor de ziare, a sacagiilor, dar şi a altor personaje din perioada de epocă a Capitalei. Tot în această zonă a fost reînviată celebra "bătaie cu flori de la şosea".

În noaptea de sâmbătă spre duminică, muzeele vor avea porţile deschise. Începând de sâmbătă, de la ora 10.00, şi până duminică, la ora 3.00, precum şi duminică, între orele 10.00 şi 15.00, circulă o linie specială cu indicativul "Turul Muzeelor", care pleacă de la Palatul Parlamentului şi se opreşte pe Calea 13 Septembrie - la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, pe Şoseaua Cotroceni - la Muzeul Cotroceni, pe strada Mircea Vulcănescu - la Muzeul Militar, pe Şoseaua Kiseleff - la Muzeul Ţăranului Român, pe Calea Victoriei - la Muzeul Naţional de Artă şi la Muzeul de Istorie de pe strada Lipscani.

(Material realizat de Cristina Mazilu, cristina.mazilu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici