Buciuceanu despre moartea lui Constantin: În asemenea momente, parcă îţi dispar gândurile

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez a declarat pentru MEDIAFAX că moartea lui Nicu Constantin, de prietenia căruia s-a bucurat, este o întâmplare în faţa căreia "parcă dispar şi gândurile şi cuvintele".

Urmărește
157 afișări
Imaginea articolului Buciuceanu despre moartea lui Constantin: În asemenea momente, parcă îţi dispar gândurile

Buciuceanu despre moartea lui Constantin: În asemenea momente, parcă îţi dispar gândurile (Imagine: Sebastian Sascut/Mediafax Foto)

"Era un actor foarte înzestrat pentru revista muzicală, un talent care a încântat sufletele", l-a descris Tamara Buciuceanu Botez pe Nicu Constantin. "Am lucrat cu el la spectacole tv, la teatru şi m-am bucurat de prietenia lui. Îmi pare rău că a murit", a mai spus actriţa.

Nicu Constantin a decedat, marţi, la vârsta de 70 de ani, în urma unui stop cardiorespirator, el fiind internat timp de peste patru luni la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă din Capitală, pentru suferinţe pulmonare severe.

Nicu Constantin s-a născut în data de 31 iulie 1939, în Eforie Sud, judeţul Constanţa. El a urmat cursurile Şcolii de Marină din Constanţa şi ale Şcolii de Arte din Bucureşti.

A fost vedetă a Teatrului "Constantin Tănase" din Bucureşti, între 1960 şi 2000, unde a susţinut peste 9.000 de reprezentaţii. Totodată, Nicu Constantin a scris texte pentru Teatrul "Constantin Tănase", instituţie la care a fost şi membru în consiliul de conducere.

Între 1979 şi 1982, Nicu Constantin a fost actor al Teatrului Naţional de Operetă.

Actorul a jucat în aproximativ 28 de filme, printre care "Împuşcături pe portativ" (1966), "Vin cicliştii" (1968), "Alo, aterizează străbunica" (1981) şi "Ministerul comediei" (1999). Filmografia lui Nicu Constantin mai cuprinde şi "The Prophecy: Forsaken" (2005), "Harababura" (1990), "Borvizomanii" (1988), "Muschetarii în vacanţă" (1984), "Secretul lui Bachus" (1983), "Întoarcere la dragostea dintâi" (1981), "Grăbeşte-te încet" (1981), "Am o idee!" (1981), "Ora zero" (1979), "Totul pentru fotbal" (1978), "Septembrie" (1977) etc.

El este celebru pentru rolurile de comedie interpretate alături de Alexandru Arşinel, Dem Rădulescu, Ileana Stana Ionescu şi Mircea Albulescu.

Nicu Constantin a participat la peste 600 de emisiuni radio şi peste 300 de emisiuni de televiziune. El a scris şi scenarii pentru radio şi televiziune şi a colaborat cu mai multe publicaţii.
Şi-a povestit experienţa de viaţă în cartea autobiografică "Ochelarii miraculoşi" (2000).

A fost distins cu Ordinul Cultural, clasa I, medalii şi decoraţii pentru activitatea sa artistică, titlul de Societar la Teatrul Naţional de Operetă şi titlul de "Cetăţean de Onoare" al oraşului Eforie, în anul 2001. Nicu Constantin a primit premiul special pentru teatru de revistă la Gala UNITER din 2005, dar şi premiul UNITER pentru întreaga activitate, în 2006.

A fost căsătorit cu Măndiţa Constantin, una dintre cele mai cunoscute voci ale Teatrului de Operetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici