Bucureştiul, în Second Life din 29 noiembrie
Virtual Bucharest este o alternativă la marketingul clasic şi premisa unui proiect îndrăzneţ de branding de ţară. Bucureştiul virtual îşi propune, pentru început, să reproducă în detaliu Piaţa Revoluţiei cu clădiea Ateneului, Palatul Regal, Biblioteca Central Universitară şi străduţele din jur, care au spaţii comerciale la parter. Interioarele sunt adaptate lumii virtuale din Second Life.
În plus, în Virtual Bucharest vor exista spaţii disponibile pentru promovarea brandurilor româneşti care doresc să folosească platforma pentru a-şi prezenta produsele sau serviciile şi pentru a interacţiona cu utilizatorii. Companiile româneşti vor avea posibilitatea de a testa puterea lumilor virtuale şi marketingul interactiv la cel mai înalt nivel, într-un spaţiu 3D cu puternic accent local.
Second Life este o lume virtuală lansată în 2003, însă platforma a devenit cunoscută la nivel mondial abia în 2006, odata cu intrarea Ambasadei Suediei în această lume, urmată de o serie de branduri care au început să testeze oportunităţile lumilor virtuale şi anume IBM, Cisco, Microsoft, CNN, Reuters, Wired, Playboy, Peugeot, Mercedes, Vodafone, Orange, ABN, ING, Coca Cola, L’Oreal, Philips, Electrolux şi altele.
În acest moment, Second Life are peste 15 milioane de conturi înregistrate, o economie şi o monedă proprie (Linden Dolar). Valoarea tranzacţiilor zilnice din Seond Life se ridică la peste 1,5 milioane de dolari americani. Utilizatorii Second Life sunt în general lideri de opinie, persoane cu influenţă în cercurile lor sociale care stăpânesc bine uneltele de socializare online. Majoritatea sunt producători de conţinut, scriind pe bloguri, folosind photo & video sharing sau producători de bunuri virtuale.