- Home
- Life-Inedit
- (18.11.2021, 19:16)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Câinii îşi pot apela singuri stăpânii. DogPhone este dispozitivul care poate fi montat în mingiile animalelor de companie
- În prezent, câinii au opţiuni mult mai interesante când vine vorba de jucării, inclusiv un dispozitiv ascuns în mingiile lor care apelează video stăpânii.
- Inventatorul DogPhone este Ilyena Hirskyj-Douglas, conferenţiar şi profesor asistent în domeniul interacţiunii animal-computer la Universitatea din Glasgow, Scoţia.
Urmărește
236 afișări
Sursa foto: Twitter
Hirskyj-Douglas a observat că, pe piaţa actuală a tehnologiei pentru animale de companie, experienţa utilizatorului este centrată în jurul proprietarului, mai degrabă decât în jurul câinelui, aşa că şi-a propus să schimbe acest lucru, potrivit CNN.
După ce şi-a creat şi testat dispozitivul, ea şi-a publicat rezultatele într-o lucrare de cercetare pentru Association for Computer Machinery Digital Library şi spune că acestea sunt deosebit de relevante într-un moment în care unele animale de companie se confruntă cu anxietatea de separare după ce au petrecut luni de zile cu stăpânii lor în timpul pandemiei. „Nimeni nu a mai făcut aşa ceva până acum", a declarat Hirskyj-Douglas.
Propriul ei câine în vârstă de 10 ani, Zach, i-a oferit o inspiraţie amplă pentru modul în care ar putea funcţiona un astfel de dispozitiv de comunicare.
Cu ajutorul cercetătorilor de la fostul ei loc de muncă, Universitatea Aalto din Finlanda, Hirskyj-Douglas a creat DogPhone - un senzor ascuns în interiorul unei mingi care declanşează un apel video de la un computer ori de câte ori este mişcată.
Deşi Hirskyj-Douglas nu este complet sigură că Zach era conştient că o suna de fiecare dată când folosea mingea, ea a spus că nu l-a antrenat niciodată să o folosească şi crede că este nevoie de mai multă tehnologie centrată pe câini pe piaţă.
„Modul în care facem dispozitive pentru câini în prezent nu este cu adevărat la acelaşi standard cu cel pe care îl facem pentru oameni", a spus ea. „Animalele pe care le păstrăm în vieţile noastre sunt mult mai inteligente şi merită o tehnologie mult mai bună decât cea pe care o avem pentru ele”.
Fie că era conştient sau nu, Zach a ţinut telefonul lui Hirskyj-Douglas să sune, până la sfârşitul experimentului, o suna de până la cinci ori pe zi. Dar când ea încerca să-l sune, el nu răspundea întotdeauna, ceea ce putea face prin mutarea mingii.
„Am intrat în joc cu o minte foarte deschisă", a spus Hirskyj-Douglas. „Iniţial, mă gândeam la acel citat celebru, "pur şi simplu nu este atât de interesat de tine", când îl sunam şi el pur şi simplu nu-mi răspundea la apeluri".
Cu toate acestea, a existat şi un dezavantaj în a şti că Zach avea telefonul la doar o lăbuţă distanţă, Hirskyj-Douglas a spus că a ajuns să aştepte apeluri de la canin la anumite ore şi a devenit neliniştită cu privire la locul unde se afla dacă nu suna.
În cele din urmă, cercetătoarea plănuieşte să se concentreze pe slujba sa de zi cu zi, dar spune că va continua să exploreze dispozitivele centrate pe câini în munca sa şi i-ar plăcea să colaboreze cu organizaţii pentru a le implementa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe