Când Photoshop NU FUSESE INVENTAT: Care au fost primele imagini MODIFICATE din istorie - FOTO

Au apărut primele imagini modificate ale istoriei, descoperindu-se cum a fost realizat un portret al lui Abraham Lincoln şi cum au fost modificate fotografii în care apăreau dictatorii Adolf Hitler, Josef Stalin şi Benito Mussolini.

Urmărește
12652 afișări
Imaginea articolului Când Photoshop NU FUSESE INVENTAT: Care au fost primele imagini MODIFICATE din istorie  - FOTO

Când Photoshop NU EXISTA: Care au fost primele imagini MODIFICATE din istorie. Cum scoteau Stalin, Hitler şi Mussolini persoanele pe care nu le doreau în poze

Unul dintre potretele celui de-al şaisprezecelea preşedinte american, Abraham Lincoln, a fost realizat combinându-se figura acestuia cu trupul unui alt politician, John Calhoun, informează Daily Mail.

Respectivul portret, realizat în 1860, poate constitui prima imagine modificată din istorie.

"Deşi avem impresia că modificarea imaginilor este de dată recentă, un produs al erei digitale, realitatea este că istoria este plină de falsuri fotografice", a declarat dr. Hany Farid, expert în falsuri digitale.

Cei trei dictatori din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, Adolf Hitler, Josef Stalin şi Benito Mussolini, au ordonat să fie scoase persoane care nu doreau să apară în fotografii ale lor.

Stalin a scos dintr-o poză un comisar al fostei Uniuni Sovietice cu care se certase, iar un portret cunoscut al lui Mussolini, care îl surprinde pe dictator pe cal, a fost realizat după ce o persoană a fost "îndepărtată" dintr-o poză.

Surprinzător, Adolf Hitler l-a scos dintr-o poză pe colaboratorul său cel mai loial, Joseph Goebbels, după o ceartă cu acesta. Deşi Hitler a fost părăsit la finalul războiului de Heinrich Himmler şi Hermann Goering, Goebbels a rămas până la sfârşit în buncărul lui Hitler şi s-a sinucis la o zi după moartea dictatorului nazist, împreună cu soţia şi cei şase copii ai săi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici