Cântăreaţa Joni Mitchell este tratată pentru un anevrism cerebral

Cântăreaţa Joni Mitchell, care a fost internată, pe 31 martie, într-un spital din Los Angeles, după ce şi-a pierdut cunoştinţa în reşedinţa ei din acelaşi oraş, a fost mutată într-o clinică specializată unde primeşte tratament contra unui anevrism cerebral.

Urmărește
164 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa Joni Mitchell este tratată pentru un anevrism cerebral

Cântăreaţa Joni Mitchell este tratată pentru un anevrism cerebral (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După internarea cântăreţei - una dintre figurile de legendă ale industriei muzicale din era Woodstock -, mai multe zvonuri privind starea gravă de sănătate a acesteia au circulat în presa americană, însă purtătorul ei de cuvânt a negat informaţia potrivit căreia ar fi fost în comă. Informaţii noi sugerează însă că Mitchell a suferit un anevrism cerebral, informează contactmusic.com.

Leslie Morris, prietena cântăreţei, numită reprezentantul legal al acesteia, încearcă să obţină mutarea starului în locuinţa acesteia, unde să-şi urmeze tratamentul. Morris mai spune că medicii se aşteaptă ca artista, în vârstă de 71 de ani, să se recupereze total.

Joni Mitchell, al cărui nume real este Roberta Joan Anderson, s-a născut pe 7 noiembrie 1943 în oraşul Ford Macleod din provincia canadiană Alberta. Muziciană şi pictoriţă, a lucrat mai întâi la Toronto şi pe coasta de vest a Canadei şi a fost asociată la mijlocul anilor 1960 cu scena folk din New York, înainte de a descoperi noi orizonturi muzicale în anii 1970, cochetând progresiv cu muzica rock şi apoi cu jazz-ul. Joni Mitchell a devenit, de asemenea, una dintre cele mai respectate şi mai apreciate compozitoare de la sfârşitul secolului al XX-lea, iar albumele sale au fost recompensate cu opt premii Grammy şi s-au vândut în milioane de copii. Versurile ei sunt apreciate pentru poezia lor melodică şi abordează teme umaniste, precum idealuri sociale şi ecologice, care se întrepătrund cu numeroase sentimente personale, marcate de romantism, perplexitate, dezamăgire şi bucurie.

Cântăreaţa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1997 şi a rămas cunoscută graţie unei serii de albume care au influenţat muzica de la sfârşitul anilor '60 şi '70, precum "Clouds", "Ladies of the Canyon" şi "Blue".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici