Care este cel mai bun restaurant din lume - FOTO

Restaurantul danez Noma, al tânărului maestru bucătar René Redzepi, a fost desemnat luni cel mai bun din lume, primind premiul S. Pellegrino din partea revistei britanice Restaurant Magazine.

Urmărește
201 afișări
Imaginea articolului Care este cel mai bun restaurant din lume - FOTO

Noma (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noma, amenajat într-un fost depozit din portul oraşului Copenhaga, s-a impus pentru a doua oară consecutiv în această listă a celor mai bune 50 de restaurante din lume, alcătuită de 800 de experţi în gastronomie şi critici în domeniu.

Acest succes încununează creativitatea danezului René Redzepi, în vârstă de 32 de ani, ambasador al bucătăriei nordice, compusă din ingrediente locale şi de sezon.

Spania are două restaurante în topul primele cinci (El Celler de Can Roca din Girona şi Mugaritz din San Sebastian) şi un al treilea (Arzak din San Sebastian), clasat pe locul al optulea în Top 10.

Însă legendarul El Bulli al spaniolului Ferran Adria, desemnat de patru ori câştigător - din 2006 până în 2009 - nu mai figurează în acest clasament, deoarece şi-a închis porţile pentru o perioadă, urmând să fie renovat şi reinaugurat în 2014.

"Dincolo de dominaţia restaurantelor spaniole în fruntea clasamentului, restaurantul brazilian D.O-M. din Sao Paulo, al cărui maestru bucătar este Alex Atala, a realizat unul dintre cele mai spectaculoase progrese: cu 11 locuri câştigate, a urcat pe locul al şaptelea", au declarat membrii juriului.

Restaurantul italian Osteria Francescana, din oraşul Modena, şi Fat Duck, din oraşul Bray (Marea Britanie) al maestrului bucătar Heston Blumenthal, adept, ca şi Ferran Adria, al gastronomiei moleculare, figurează între primele cinci.

Statele Unite au două restaurante în primele zece: Alinea, din Chicago - pe locul al şaselea - şi Per Se, din New York - pe locul al 10-lea.

Franţa, absentă anul trecut din Top 10, reapare în acest clasament în 2011 cu Le Chateaubriand, din Paris, coordonat de Inaki Aizpitarte, clasat pe poziţia a noua.

Opt restaurante franţuzeşti figurează în Top 50.

Clasamentul alcătuit de Restaurant Magazine a fost criticat anul trecut de mai mulţi maeştri bucătari şi experţi în gastronomie din Franţa, care susţineau că îi lipseşte rigoarea şi că reflectă prea mult moda de moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici