Care este cel mai vizionat film românesc în 2011 - VIDEO

O producţie MediaPro Pictures, a fost cel mai popular film românesc în 2011, cu 26.765 de spectatori şi încasări de 435.691 de lei, potrivit informaţiilor oferite MEDIAFAX de Asociaţia Film România.

Urmărește
782 afișări
Imaginea articolului Care este cel mai vizionat film românesc în 2011 - VIDEO

Care este cel mai vizionat film românesc în 2011

Datele furnizate de Asociaţia Film România au fost actualizate cel mai recent pe 9 decembrie.

Anul trecut, cel mai vizionat film românesc a fost "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, cu 55.000 de spectatori.

Produs de Alma Sârbu pentru MediaPro Pictures, filmul "Naşa/ The Godmother" reprezintă cea de-a treia colaborare a actorului Dragoş Bucur cu Jesus del Cerro, regizor al cărui stil l-a admirat întotdeauna. "Sunt regizori care au ideile şi traseul lor, dar colaborează foarte bine cu actorii, fără a le îngrădi libertatea. Şi, mai ales în ziua de azi, când totul merge pe repede-înainte în film, ni s-a întâmplat de multe ori să fim în situaţii limită, iar el pur şi simplu refuză să meargă mai departe până nu îi ieşeau toate scenele perfect. Îl admir foarte mult pentru puterea asta", a spus actorul.

În "Naşa", Dragoş Bucur este Radu Prodan - un respectat finanţist român căsătorit cu Jennifer (Whitney Anderson), cu care are un băiat de 10 ani, extrem de inteligent, David (Ştefan Iancu). Într-o bună zi, în timpul unui botez la care Jennifer participă în calitate de naşă, poliţia năvăleşte în biserică şi îl arestează pe soţul ei. Cu această ocazie, Jennifer află că "respectabila" afacere a lui Radu constă de fapt în spălare de bani pentru un temut mafiot local, Spânu - The Madfather (Alex Velea). În acest fel, Jennifer se trezeşte prinsă într-o poveste cu mafioţi adevăraţi, cum nu văzuse până atunci decât în filme.

Pe poziţia a doua în topul celor mai vizionate filme româneşti în 2011 s-a clasat "Ursul", de Dan Chişu, cu 12.675 de spectatori şi încasări de 166.232 de lei. "Ursul" este un road-movie plasat în România anilor '90. Noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs - bătrân şi pe moarte - unui vânător german. Însă, mânaţi de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc directorului şi îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia.

Coloana sonoră a filmului este semnată de Goran Bregović. Cunoscutul muzician a mărturisit, de altfel, că "Ursul" este prima comedie la care a lucrat, el fiind cunoscut pentru muzica filmelor regizorului sârb Emir Kusturica ("Vremea ţiganilor", "Arizona Dream", "Underground").

Pe locul al treilea în top s-a situat cel mai nou film al lui Cătălin Mitulescu, "Loverboy", care a avut premiera mondială în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes 2011. Filmul a fost vizionat de 12.042 de spectatori şi a avut încasări de 180.098 de lei.

"Loverboy" spune povestea tânărului Luca (George Piştereanu), a cărui meserie este de "loverboy"- el seduce fetele tinere şi le convinge să se prostitueze.

Pe locul al patrulea s-a poziţionat comedia romantică "Bună, ce faci?", de Alexandru Maftei. Filmul a avut 9.936 de spectatori şi încasări de 106.235 de lei.

Inventivă, amuzantă şi plină de tandreţe, comedia romantică "Bună! Ce faci?" este povestea a doi soţi care, după 20 de ani de căsnicie, nu mai simt nicio atracţie unul faţă de celălalt. Fiecare dintre ei îşi caută iubirea în altă parte şi, după câteva nopţi de chat nebun, amândoi sunt convinşi că şi-au găsit amantul perfect pe net. Atracţia pentru iubitul virtual este tulburată de sentimentul de vinovăţie, însă niciunul nu bănuieşte că partenerul de care s-a îndrăgostit pe internet nu e deloc un necunoscut. Chiar dacă este deosebit de libertin în propriile relaţii sexuale, băiatul lor de 17 ani este mai mult decât intrigat când descoperă idila părinţilor lui.

Pe poziţia a cincea se regăseşte filmul "Periferic", de Bogdan Apetri, care a avut 4.360 de spectatori şi încasări de 24.695 de lei.

O dramă cu accente de thriller, lungmetrajul de debut al lui Bogdan Apetri, un regizor şcolit la Columbia University din New York, are la bază o povestire scrisă de Cristian Mungiu şi Ioana Uricaru şi dezvoltată într-un scenariu de Tudor Voican şi Bogdan George Apetri. Actriţa Ana Ularu construieşte un rol dificil, al unei deţinute care iese din închisoare pentru o zi şi încearcă, în acest răstimp, să-şi pună viaţa în ordine. În cele 24 de ore cât primeşte învoire pentru a merge la înmormântarea mamei sale, Matilda plănuieşte să-şi ia fiul şi să fugă împreună din ţară. Înainte de ajunge însă la copilul pe care l-a lăsat în urmă, ea trebuie să se confrunte cu trecutul ei dureros, cu familia care a respins-o şi cu fostul ei iubit. Lupta pentru o viaţă mai bună îi aminteşte că libertatea poate atârna de o simplă alegere.

Pe locul imediat următor se regăseşte cel mai nou film al lui Cristi Puiu, "Aurora". Filmul în care Puiu este şi actor, spune povestea lui Viorel, un bărbat proaspăt divorţat care ajunge să fie criminal. Pelicula ce a fost prezentată în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, anul trecut, a fost văzută de 4.159 de spectatori şi a obţinut încasări de 19.752 de lei.

Pe poziţia a şaptea s-a clasat filmul lui Radu Gabrea "Mănuşi roşii", cu 2.724 de spectatori şi încasări de 20.829 de lei.

Filmul este o adaptare a bestseller-ului cu acelaşi titlu al scriitorului Eginald Schlattner şi prezintă ancheta la care a fost supus tânărul student sas Felix Goldschmidt, victimă a campaniei masive de arestări dezlănţuită de Securitatea română în anii ce au urmat revoluţiei din 1956, din Ungaria.

Pe locul următor s-a clasat "Principii de viaţă", de Constantin Popescu. Filmul, care îl prezintă pe Vlad Ivanov în rolul unui bărbat care încearcă să se împartă între cele două familii ale sale, în timp ce munceşte pentru a le asigura celor dragi un trai decent, a avut 2.582 de spectatori şi încasări de 17.290 de lei.

Pe poziţia a noua s-a situat documentarul Ancăi Damian "Crulic". Acest film de animaţie prezintă povestea reală a cetăţeanului român Claudiu Crulic, care a murit într-o închisoare din Polonia, după ce a fost arestat pentru furt, în această ţară. Filmul a avut 1.331 de spectatori şi încasări de 7.023 de lei.

Topul celor mai vizionate filme româneşti în 2011 este completat de filmul "Viaţa mea sexuală", care a avut 1.169 de spectatori şi încasări de 6.214 lei.

Filmul "Viaţa mea sexuală", de Cornel George Popa, este povestea unei femei tinere, Dorina, care lucrează într-un sex-shop din Bucureşti. A nimerit aici din întâmplare, după ce a fost obligată să-şi întrerupă studiile pentru a-şi îngriji părinţii. Între timp, femeia se îndrăgosteşte de un bărbat şi rămâne însărcinată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici