Care este topul filmelor nerecomandate de Sfântul Valentin? "Natural Born Killers", una dintre alegerile neinspirate

Lungmetrajul "Născuţi asasini/ Natural Born Killers", regizat de Oliver Stone în 1994, figurează în Topul 5 al filmelor de dragoste nerecomandate de Sfântul Valentin, potrivit unui sondaj organizat de site-ul fandango.com.

Urmărește
148 afișări
Imaginea articolului Care este topul filmelor nerecomandate de Sfântul Valentin? "Natural Born Killers", una dintre alegerile neinspirate

Care este topul filmelor nerecomandate de Sfântul Valentin? "Natural Born Killers", una dintre alegerile neinspirate

Oricine poate să dea o fugă până la magazinul din colţul străzii pentru a închiria o comedie romantică cu Julia Roberts, pe care să o vadă de Sfântul Valentin (14 februarie). Oricine poate să aleagă să vadă în această zi cele mai recente filme în care au jucat Drew Barrymore, Jennifer Aniston sau Kate Hudson.

Însă trebuie să ai mult curaj pentru ca în această zi atât de specială în cultura occidentală să stai alături de persoana iubită şi să vezi unul dintre filmele următoare. Considerate "alegeri inconfortabile", filmele următoare alcătuiesc Topul 5 al peliculelor de dragoste nerecomandate de Sfântul Valentin.

- "Cui i-e frică de Virginia Woolf? / Who's Afraid of Virginia Woolf?" (1966): Richard Burton şi Elizabeth Taylor se "distrug" unul pe celălalt, în rolurile soţilor uşor alcoolici George şi Martha. Adaptând piesa dramaturgului Edward Albee, Mike Nichols a debutat prin acest film în mod spectaculos în calitate de regizor. Viziunea sa artistică se traduce pe marele ecran printr-un adevărat "carnagiu". Burton şi Taylor încep prin a se ironiza unul pe celălalt în faţa oaspeţilor lor - un cuplu de tineri căsătoriţi -, apoi se insultă şi sfârşesc prin a-şi lansa ameninţări cu moartea. Faptul că cei doi actori principali erau căsătoriţi - pentru prima oară - în perioada filmărilor a reprezentat fără îndoială un element care a contribuit considerabil la spectaculozitatea scenelor. Nominalizat la 13 premii Oscar, filmul a obţinut în cele din urmă cinci trofee, inclusiv pentru cea mai bună actriţă în rol principal, graţie prestaţiei de excepţie a lui Elizabeth Taylor.

- "Ispita/ Closer" (2004): Un alt film regizat de Mike Nichols, de această dată o adaptare a piesei de teatru a dramaturgului Patrick Marber. Stilul aminteşte de cel din "Virginia Wolf", iar interpretările şi emoţiile sunt la fel de puternice. Jude Law, Natalie Portman, Clive Owen şi Julia Roberts se îndrăgostesc unii de alţii, însă, nu vă lăsaţi păcăliţi: acesta este singurul lucru pozitiv din film. Cei patru oameni, atât de frumoşi la exterior, se înşeală, se despart, se urăsc şi se distrug unii pe alţii în cel mai brutal şi josnic mod cu putinţă.

- "Catifeaua albastră/ Blue Velvet" (1986): Nimic nu este ceea ce pare a fi într-un film de David Lynch, iar acest principiu se aplică şi în domeniul iubirii. Extras din politeţea suburbiei americane, personajul interpretat de Kyle MacLachlan este aproape aspirat cu forţă în viaţa bizară a personajului jucat de Dennis Hooper, un psihopat sadic, şi a celui jucat de Isabella Rossellini, sclava sexuală masochistă a acestuia. Voyeurism şi deprevare, muzica lui Roy Orbison şi berea Pabst Blue Ribbon, totul intră într-o coliziune hipnotică în acest film, iar Lynch alternează între satira volubilă şi explorarea mult mai dark a secretelor, fricii şi dorinţelor.

- "Născuţi asasini/ Natural Born Killers" (1994): Personajele interpretate de Woody Harrelson şi Juliette Lewis se îndrăgostesc şi încep să ucidă oameni, apoi se îndrăgostesc şi mai mult şi ucid şi mai mulţi oameni, iar filmul prezintă felul în care mass-media i-a transformat pe cei doi criminali în serie în mari vedete. În felul său, filmul nu este lipsit de romantism. Oliver Stone nu este chiar subtil în felul său de a prezenta explorarea satirică a celebrităţii nejustificate şi capcanelor acesteia şi, potrivit stilului său inconfundabil, continuă să arunce diverse lucruri spre retina spectatorului, de la cadre şocante, la unghiuri imposibile filmate cu frenezie şi până la un stil de editare a filmului care sugerează faptul că montajul a fost realizat în bucătăria unui restaurant de lux. În ciuda faptul că scandalul ia amploare pe peliculă, Stone reuşeşte să îl facă pe spectator să îi îndrăgească pe protagoniştii filmului, indiferent de faptele reprobabile comise de aceştia.

- "Atracţie Fatală/ Fatal Attraction" (1987): Deşi termenul de "stalker" (persoană care urmăreşte în obsesiv o altă persoană) s-a impus de mult timp în conştiinţa publicului, spectatorii americani au luat foarte în serios filmul "Atracţie Fatală", lansat în 1987, care spune povestea unei femei nebune, obsedată de un bărbat căsătorit cu care a avut o aventură. Pelicula a primit şase nominalizări la Oscar, inclusiv la categoria "cel mai bun film" şi "cea mai bună actriţă" - Glenn Close, în rolul amantei răzbunătoare şi obsedate. Filmul regizat de Adrian Lyne le sugerează spectatorilor faptul că este mult mai uşor şi mai confortabil să rămâi alături de parterul de viaţă decât să rişti totul pentru o după-amiază fierbinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici