Cârnat lung de doi kilometri şi greu de două tone, în Serbia

Bucătarii sârbi au preparat un cârnat lung de peste doi kilometri şi greu de două tone, ce a fost expus în timpul Festivalului cârnaţilor, organizat în nordul Serbiei, potrivit cotidianului Vecernje Novosti.

Urmărește
99 afișări
Imaginea articolului Cârnat lung de doi kilometri şi greu de două tone, în Serbia

Cârnatul românesc intrat, în decembrie 2008, in Guinness Book

Nu mai puţin de zece bucătari - măcelari din Turija, o localitate amplasată la o distanţă de 100 de kilometri de Belgrad, au fost angajaţi pentru a prepara "cel mai lung cârnat din lume", potrivit declaraţiei lui Miroslav Meduric, unul din organizatorii acestui festival.

Pentru prepararea respectivului cârnat, bucătarii sârbi au folosit carnea a 100 de porci, 100 de kilogramde de sare şi câte 10 kilograme de piper şi usturoi.

Potrivit Guinness Book, recordul pentru cel mai lung cârnat afumat din lume îl deţine în prezent România, cu un produs lung de 392 de metri, preparat în decembrie anul trecut.

Citeşte şi

Bucureştiul a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai lung cârnat afumat (Galerie Foto, Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici