- Home
- Life-Inedit
- PARIS, (13.09.2007, 12:47)
Carnea de vită, vinovată de încălzirea globală
Reducerea la jumătate a consumului zilnic de carne de vită în ţările dezvoltate ar putea ajuta la combaterea încălzirii globale, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii australieni publicat, joi, în revista medicală britanică The Lancet, transmite AFP.
Urmărește
1 afișare
Carnea de vită, vinovată de încălzirea globală
"Dacă nu se acţionează pentru a reduce volumul de gaze de seră emise de vite şi dacă populaţia gobală va creşte cu 40% până în 2050, consumul zilnic de carne de vită va trebui să fie redus la 90 de grame de persoană pentru a limita emisiile în acest sector", au explicat cercetătorii.
Trebuie, de asemenea, limitat la 50 de grame pe zi consumul de carne roşie provenită de la animalele rumegătoare - oi, capre - care emană metan, un gaz cu mare putere de încălzire.
În prezent, la nivel global, consumul mediu zilnic de carne de vită se ridică la 100 de grame de persoană, dar există mari diferenţe între ţările dezvoltate - 200 - 250 de grame - şi cele sărace sau în curs de dezvoltare - 20 - 25 de grame, spun cercetătorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Războiul din Ucraina, ziua 1073. Serviciile digitale ale Gazprom, perturbate de serviciile de informaţii militare ucrainene / Transporturile de petrol suspendate în portul rusesc Ust-Luga după un atac cu drone
-
Israelul eliberează prizonieri palestinieni după o amânare a procesului
-
HOROSCOP vineri, 31 ianuarie. O vineri a aşteptărilor înşelate pentru aceste zodii. Vezi ce le dezamăgeşte
22% dintre emisiile mondiale de gaze cu efect de seră provin din agricultură, un procent similar celui din sectorul industrial, dar superior celui din transporturi, potrivit autorilor acestui studiu, cercetătorii de la Centrul naţional de epidemiologie şi sănătate a populaţiei din Canberra.
Creşterea vitelor, mai ales transportul şi hrănirea acestora, se află la originea a 80% din emisiile de gaze cu efect de seră provenite din agricultură.
"O diminuare substanţială a consumului de carne de vită în ţările bogate ar fi, de asemenea, benefică pentru sănătate, pentru că astfel s-ar reduce riscurile de maladii cardiovasculare (...) obezitate, cancer colorectal etc", spun cercetătorii.
"O creştere a consumului de produse de origine animală ar fi benefică pentru sănătatea populaţiilor din ţările sărace", au adăugat cercetătorii.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Noua iubită a lui Bellingham e un model strălucitor, cu un trecut amoros bogat. A fost în relație cu actorul Michael B. Jordan
PROSPORT.RO
Cum l-a despărțit Gianina, mama copilului, pe Pescobar de iubită. 'Îl manipulează!' + Pe ce cheltuie banii afaceristului
CANCAN.RO
Mai rar așa ceva! Unde și-a lăsat parcată mașina un șofer de TESLA din București, în Cluj-Napoca
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:24
Consumul de droguri, responsabil pentru 20% din accidentele rutiere din Franţa
-
astăzi, 11:24
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1073. Serviciile digitale ale Gazprom, perturbate de serviciile de informaţii militare ucrainene / Transporturile de petrol suspendate în portul rusesc Ust-Luga după un atac cu drone