- Home
- Life-Inedit
- (16.08.2022, 12:53)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Casa gonflabilă, proiectată pentru a "rezista vieţii pe Marte”, poate fi vizitată. Are două etaje şi este alimentată de panouri solare
- O casă marţiană gonflabilă, proiectată pentru a "rezista vieţii pe Marte", se află în Bristol.
- Casa cu două etaje este alimentată de panouri solare şi este proiectată să fie uşoară pentru a rezista provocărilor de mediu cu care s-ar confrunta pe Marte.
- Aceasta vine după ce arhitecţii din spatele staţiei British Antarctic Survey au primit autorizaţia de planificare în 2020.
- Casa face parte dintr-un proiect de cinci ani condus de artiştii Ella Good şi Nicki Kent.
Urmărește
1623 afișări
Sursa foto: Twitter
Kent şi Good au declarat: „Acest proiect este un loc pentru cercetare şi experimente despre viitor. Utilizarea planetei Marte ca lentilă, datorită naturii sale cu resurse limitate, ajută la concentrarea conversaţiilor noastre în jurul a ceea ce avem nevoie şi a modului în care dorim să trăim".
Casa marţiană a reunit artişti, oameni de ştiinţă, arhitecţi, ingineri şi publicul larg, potrivit BBC.
Kent a spus că au lucrat cu toată lumea, de la elevi la oameni de ştiinţă din domeniul rachetelor. „Când am început proiectul, ne-am gândit că am putea fi doar noi doi construind ceva în grădina noastră din spate", a spus ea. „Dar oamenii au fost foarte entuziasmaţi şi au vrut să ne ajute şi se transformă în cea mai mare şi mai interesantă versiune a ceea ce am sperat".
În ciuda faptului că a lucrat cu o "fracţiune din bugetul Nasa", locuinţa cu două etaje se mândreşte cu o cameră de zi hidroponică, plină de plante, un spaţiu de locuit flexibil şi privat şi camere de realitate virtuală.
Nivelul superior, conceput pentru a fi aşezat pe un peisaj marţian, este realizat din folie gonflabilă acoperită cu aur, care este suficient de uşoară pentru a fi transportată pe Marte şi poate fi umplută cu sol marţian pentru a oferi protecţie împotriva radiaţiilor.
Nivelul inferior este proiectat pentru a fi construit sub pământ.
Hugh Broughton, director al biroului Hugh Broughton Architects, a declarat: „Este un proiect de arhitectură. Aceasta este prima casă marţiană care primeşte autorizaţie de construcţie şi este foarte interesant să o vedem construită în Bristol”.
Broughton a spus că aceasta i-a permis să-şi lase "imaginaţia să o ia razna, dar în limite".
„Învelişul şi sistemele de susţinere a vieţii sunt proiectate de specialişti în domeniul explorării spaţiale, al mediilor extreme şi al sustenabilităţii - iar interioarele sunt proiectate de public", a spus el. „Este o abordare alternativă a designului spaţial care reprezintă interesele tuturor, nu doar ale guvernelor şi ale celor super-bogaţi".
Dr. Lucy Berthoud, profesor de inginerie spaţială la Universitatea din Bristol, a declarat că este "foarte important" ca artiştii şi oamenii de ştiinţă să lucreze împreună.
„Explorarea spaţiului este pentru noi toţi şi vom avea nevoie de o mulţime de abilităţi diferite pentru a explora şi a trăi pe Marte", a spus ea.
Familiile sunt invitate să participe la o serie de ateliere de lucru în perioada 17- 31 august, iar vizionările publice sunt disponibile la parter, în fiecare miercuri şi sâmbătă, în perioada 31 august - 16 octombrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20