Căsătoria prinţului William, la 66 de ani de la cea a lui Hitler, într-o catedrală cu ghinion

Căsătoria prinţului William cu Kate Middleton, vineri, are loc la exact 66 de ani de la cea lui Hitler cu Eva Braun, într-un buncăr din Berlin, nunta regală fiind celebrată la catedrala Westminster, unde au fost oficiate trei dintre dintre cele mai recente căsătorii regale încheiate cu un divorţ.

Urmărește
402 afișări
Imaginea articolului Căsătoria prinţului William, la 66 de ani de la cea a lui Hitler, într-o catedrală cu ghinion

Căsătoria lui William are loc la 66 de ani de la cea a lui Hitler, într-o catedrală cu ghinion (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vineri, prinţul William de Wales, în vârstă de 28 de ani, posesorul unei diplome universitare în geografie, jucător de polo, pilot de elicopter şi al doilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, se va căsători cu Catherine Middleton, în vârstă de 29 de ani, posesoare a unei diplome universitare în istoria artei, pasionată de modă şi fiică de milionari, la catedrala Westminster din Londra.

Editorii de la independent.co.uk. au postat pe site-ul cotidianului britanic mai multe fapte insolite legate de eveniment.

Astfel, la această dată, în urmă cu 66 de ani, Adolf Hitler s-a căsătorit cu Eva Braun, într-un buncăr din Berlin.

Construcţie începută de călugării benedictini în secolul al X-lea, catedrala Westminster a fost sfinţită de regele Eduard Confesorul în 1065, cu o săptămână înainte de a muri. Despre căsătoria lui cu Edith of Wessex, care a durat 20 de ani, se spune că nu a fost niciodată consumată.

Hotelul Goring din Londra a fost închiriat complet pentru noaptea de joi spre vineri de către familia Middleton. Mireasa va locui într-un apartament cu cinci camere, închiriat pentru suma de 5.000 de lire sterline pe noapte.

Aproximativ 80.000 de persoane sunt aşteptate pe străzile Londrei, vineri dimineaţă. Printre ele se numără 5.000 de poliţişti, 8.000 de jurnalişti străini şi peste 1.000 de angajaţi ai posturilor britanice de televiziune, din care 850 acoperă evenimentul pentru BBC.

Cele mai multe dintre posturile de televiziune îşi vor începe transmisiile în direct cu cinci ore înainte de ora la care va avea loc căsătoria.

Transmisiunea televizată din interiorul catedralei Westminster va fi coordonată de Diccon Ramsey, director de producţie al emisiunii "The X Factor".

Audienţa pe plan mondial va atinge 2 miliarde de telespectatori, iar alţi 400 de milioane de oameni vor privi nunta regală pe internet sau vor asculta relatările posturilor de radio. Căsătoria prinţului Charles cu Diana Spencer, în 1981, a fost urmărită de 750 de milioane de persoane.

În 1923, postului BBC i-a fost refuzată cererea de a difuza la radio nunta viitorului rege George al VI-lea cu Elizabeth Bowes-Lyon, pe motivul că relatările radiofonice ar putea fi ascultate de persoane necuviincioase "care stau în locuinţe private cu pălăriile pe cap".

Prima nuntă regală din Marea Britanie care a fost televizată live a fost aceea dintre prinţesa Margaret, sora reginei Elisabeth a II-a, şi Antony Armstrong-Jones, în 1960. Însă telespectatorii au putut să asiste pentru prima oară în direct la jurămintele de credinţă regale abia după 21 de ani, când prinţul Charles s-a căsătorit cu Diana Spencer.

Doar 800 dintre invitaţii de la ceremonia religioasă de vineri vor beneficia de o panoramă liberă asupra slujbei, deoarece mulţi dintre invitaţi vor avea vederea blocată sau parţial blocată de arbuştii şi copacii care au fost aduşi pentru a decora interiorul catedralei Westminster şi care marchează culoarul pe care vor păşii cei doi miri către altar.

Mireasa va avea nevoie de patru minute pentru a ajunge la altar, din momentul în care intră în catedrală.

Cei mai mulţi dintre oaspeţi sunt invitaţi doar la slujba religioasă, după care vor fi nevoiţi să meargă la casele lor şi să străbată în ţinutele lor de gală străzile înţesate de oameni din Londra. Doar 600 dintre ei vor participa la recepţia regală de la palatul Buckingham şi doar 300 vor fi la dineul şi petrecerea organizată în cursul serii de prinţul Charles.

Costul expedierii prin poştă a tuturor invitaţiilor oficiale a fost de 874 de lire sterline.

Nunta regală va fi sărbătorită pe teritoriul britanic prin 5.500 petreceri de stradă, la care vor participa circa 500.000 de persoane. Potrivit estimărilor oficiale, la aceste petreceri vor fi consumaţi 2,5 milioane de cârnăciori pentru cocktail, vor fi băute peste 100 milioane de pahare de bere, iar stofa pentru steagurile arborate însumează 700 de mile (1.120 de kilometri).

Ceremonia de vineri va determina o creştere a cheltuielilor gospodăreşti de 400 de milioane de lire sterline. Potrivit Moneysupermarket.com, o persoană din Marea Britanie va cheltui, vineri, în medie, 29 de lire sterline pe diverse lucruri care au legătură cu nunta regală. Un cuplu britanic cheltuie în medie 21.000 de lire sterline la propria nuntă.

Meteorologii prevăd ploi substanţiale pentru ceremonia de vineri. Însă această "problemă" meteo pare lipsită de importanţă în comparaţie cu ceea ce au păţit regele Edward al III-lea şi Philippa de Hainhault, care s-au căsătorit în York Minster în anul 1318. Catedrala nu era finalizată la acea vreme şi nu exista încă un acoperiş care să protejeze nava bisericii - sau cuplul regal - de o violentă furtună de zăpadă.

Folosirea catedralei Westminster pentru nunţi regale - spre deosebire de ceremoniile de încoronare şi funeralii - este un fenomen relativ recent. William şi Kate formează doar al nouălea cuplu regal care se va căsători la Westminster. Cea mai recentă nuntă oficiată aici a fost cea dintre prinţul Andrew şi Sarah Ferguson, în 1986, ei divorţând după 10 ani. Trei dintre ultimele patru căsătorii regale oficiate la Westminster s-au încheiat prin divorţ, iar controversata ducesă Sarah de York nu a fost invitată la ceremonia de vineri.

CITEŞTE MAI DEPARTE

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici