- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (26.05.2014, 17:26)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Castelul Bran devine, pe 1 iunie, Castelul Copiilor
Copiii se vor bucura, pe 1 iunie, de jocuri medievale, de ateliere de creaţie şi de alte activităţi culturale, specifice vârstei, care vor fi organizate atât în interiorul Castelului Bran, cât şi în Parcul Regal, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
834 afișări
Castelul Bran devine, pe 1 iunie, Castelul Copiilor (Imagine: Lucian Muntean / Mediafax Foto)
Respectând tradiţia, alături de copiii Principesei Ileana, Maria Magdalena Holzhausen, Elisabeth Sandhofer şi Alexandra Baillou, Castelul Bran va deveni un loc exclusiv al celor mici pe 1 iunie.
Ziua Internaţională a Copilului va fi prilej de sărbătoare alături de Ziua Castelului Bran, care sărbătoreşte cinci ani de când a îmbrăcat haine noi. Copiii sunt aşteptaţi să treacă pragul castelului, în regim de gratuitate, în intervalul orar 09.00 - 18.00, pentru a lua parte la petrecerea medievală ce se va desfăşura în Parcul Regal şi care va cuprinde ateliere tematice, turnir, pavilionul medieval, atelier de tir cu arcul, atelier de lupta cu spada şi scutul, atelier de pictură pe sticlă şi pe lemn, atelier de olărit şi ceramică medievală, atelier de păpuşi şi broderie, atelier de spade din lemn şi atelier de jucării din lemn. Cei mai harnici şi pricepuţi dintre copii vor primi cadou produsul finit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
În intervalul orar 11.30 - 12.30, va avea loc lansarea cărţii "De coada cometei", poveste scrisă de regina Maria a României. Ilustraţiile cărţii au fost realizate de elevi ai Liceului de Artă din Sibiu. Şi cum reeditarea celor mai frumoase poveşti scrise de regina Maria trebuie să continue, vizitatorii sunt invitaţi să voteze cele mai frumoase lucrări în cadrul expoziţiei-concurs inspirată de povestirea "Orfana". Picturile au fost realizate de elevi ai Liceului de Artă din Târgu-Mureş. La ora 14.30, cei mici pot urmări, în Parcul Regal, o reprezentaţie a teatrului de păpuşi "Strada" din Braşov.
Castelul Bran, a cărui primă atestare documentară datează din noiembrie 1377, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din România. El atrage turişti străini mai ales datorită faptului că este asociat cu numele lui Dracula - faimă ce i se trage de la romanul "Dracula" al lui Bram Stoker.
În 1920, Consiliul orăşenesc Braşov a donat castelul reginei Maria a României, în semn de recunoştinţă faţă de contribuţia ei la înfăptuirea Marii Uniri din 1918. Regina l-a amenajat şi l-a lăsat moştenire fiicei sale, principesa Ileana, sora regelui Carol al II-lea. După expulzarea din ţară a familiei regale, în 1948, Castelul Bran a intrat în proprietatea statului român, fiind abandonat şi devastat. Castelul s-a deschis în 1956, fiind parţial amenajat ca muzeu de istorie şi artă feudală. În 1987, castelul a intrat în restaurare, lucrare terminată în linii mari în 1993.
Castelul Bran este unul dintre cele mai vizitate complexe muzeale din România. În 2013, Castelul Bran a înregistrat peste 490.000 de vizitatori, după cum a declarat, în decembrie, pentru MEDIAFAX, Alexandru Prişcu, directorul muzeului. Străinii au reprezentat 68% din numărul total al vizitatorilor Castelului Bran, în timp ce vizitatorii români au reprezentat 32%.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”