NASA vrea să afle cât de bine se pot adapta oamenii în spaţiu. „Lupta emoţională” între astronauţi şi planeta Marte

  • Un studiu NASA a analizat efectele pe termen lung ale microgravităţii asupra astronauţilor
  • La studiu au participat 24 de astronauţi care au trecut prin teste timp de 2 luni
  • Pe durata studiului capacităţile emoţionale ale astronauţilor au continuat să scadă
Urmărește
715 afișări
Imaginea articolului NASA vrea să afle cât de bine se pot adapta oamenii în spaţiu. „Lupta emoţională” între astronauţi şi planeta Marte

Elon Musk vrea să ducă omenirea pe Marte. Mai are mult de muncă şi nu doar pentru că rachetele lui tot explodează. NASA este îngrijorată şi de efectele pe care le va avea planeta roşie asupra oamenilor.

Cercetătorii NASA au descoperit că astfel de misiuni în care astronauţii vor fi privaţi de forţa gravitaţională pot avea un impact negativ asupra capacităţii cognitive şi a inteligenţei emoţionale a astronauţilor. Este de înţeles având în vedere că o astfel de călătorie durează 14 luni, iar explorarea efectivă a planetei Marte va dura minim 3 ani.
 
Noul studiu NASA a analizat efectele microgravităţii pe 24 de astronauţi. Aceştia au stat inclinaţi pe orizontală într-un unghi de 6 grade, cu capul mai jos decât corpul, timp de 2 luni. În tot acest timp au fost supuşi unor teste cognitive destinate astronauţilor pentru evaluarea orientării, a memoriei şi a comportamentului emoţional.
 
La început, capacităţile cognitive au scăzut ca mai apoi să rămână la acelaşi nivel însă cele emoţionale au continuat să scadă. Drept urmare, astronauţii vor fi supuşi la teste şi şedinţe psihologice înainte de viitoarele misiune pe Marte.
 
Până să ajungă oameni pe Marte, roverul Perseverance continuă să se plimbe pe Planeta Roşie. A trimis o nouă înregistrare audio de mai bine de 16 minute.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici