- Home
- Life-Inedit
- (02.02.2022, 08:00)
- Cezara Mîndrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Câte specii de copaci există în lume? Oamenii de ştiinţă au spus numărul
De la copacul puzzle maimuţă din Peru, la eucaliptul albastru din Australia, de la baobabii din Madagascar, la sequoia gigantice din California, lumea se bucură de o abundenţă de specii de copaci. Totuşi, dacă un „recensamânt al copacilor” părea a fi imposibil, un studiu a demonstrat chiar contrariul.
Urmărește
2079 afișări
Sursa foto: Hepta
Cercetătorii au dezvăluit cea mai mare bază de date forestiere din lume, cuprinzând peste 44 de milioane de copaci individuali din peste 100.000 de locuri din 90 de ţări. Rezultatul final? Pământul se mândreşte cu aproximativ 73.300 de specii de copaci.
Această cifră este cu aproximativ 14% mai mare decât estimările anterioare. Din acest total, se estimează că aproximativ 9.200 există pe baza modelelor statistice, dar nu au fost încă identificate de ştiinţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
S-a descoperit că America de Sud, în care se găseşte pădurea tropicală amazoniană cu o biodiversitate enormă şi păduri andine îndepărtate, găzduieşte 43% din speciile de arbori ale planetei şi cel mai mare număr de specii rare (aproximativ 8.200).
Copacii şi pădurile sunt mult mai mult decât simpli producători de oxigen, a spus Roberto Cazzolla Gatti, profesor de diversitate biologică şi conservare la Universitatea din Bologna din Italia şi autor principal al studiului publicat în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences.
„Fără copaci şi păduri, nu am avea apă curată, versanţi siguri de munte, habitat pentru multe animale, ciuperci şi alte plante, cele mai diverse ecosisteme terestre, chiuvete pentru excesul nostru de dioxid de carbon etc. ", a spus Gatti, citat de Reuters.
„Într-adevăr, societatea noastră consideră adesea pădurile doar nişte bucăţi de lemn şi copaci drept resurse naturale, ignorând rolul lor fundamental pentru omenire în furnizarea de servicii ecosistemice. Din copaci şi păduri, noi primim inspiraţie, relaxare, spiritualitate şi, în esenţă, un sens al vieţii”, a adăugat Gatti.
S-a descoperit că America de Sud are aproximativ 27.000 de specii de arbori cunoscute şi 4.000 încă neidentificate. Eurasia are 14.000 de specii cunoscute şi 2.000 necunoscute, urmată de Africa (10.000 cunoscute/1.000 necunoscute), America de Nord împreună cu America Centrală (9.000 cunoscute/2.000 necunoscute) şi Oceania, inclusiv Australia (7.000 cunoscute/2.000 necunoscute).
„Prin stabilirea unui punct de referinţă cantitativ, studiul nostru poate contribui la eforturile de conservare a copacilor şi a pădurilor”, a spus coautorul studiului, Peter Reich, ecologist forestier la Universitatea din Michigan şi Universitatea din Minnesota.
„Această informaţie este importantă deoarece speciile de copaci sunt pe cale de dispariţie din cauza defrişărilor şi a schimbărilor climatice, iar înţelegerea valorii acestei diversităţi ne cere să ştim ce este acolo înainte de a o pierde”, a mai precizat Reich.
Studiul nu a evidenţiat numărul total de copaci individuali la nivel global, dar cercetările din 2015 conduse tot de unul dintre coautori au stabilit această cifră la aproximativ 3 trilioane .
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele