- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (12.01.2016, 15:18)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CAUZA morţii cântăreţului David Bowie: Britanicul a decedat din cauza unui cancer hepatic. În ultimii ani, el a suferit şase infarcte
Cântăreţul David Bowie a murit din cauza unui cancer hepatic, după ce a suferit şase infarcte în ultimii săi ani de viaţă, potrivit unor surse din cercul de prieteni apropiaţi ai artistului britanic, informează site-ul revistei New Musical Express.
Urmărește
5415 afișări
David Bowie a a suferit şase infarcte, dar a murit din cauza unui cancer hepatic (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)
Legendarul muzician britanic David Bowie a murit, duminică, la vârsta de 69 de ani, după o luptă de 18 luni cu cancerul. Anunţul a fost confirmat, luni dimineaţă, de familia artistului.
În ultimele luni de viaţă, David Bowie a colaborat la un nou spectacol de teatru, "Lazarus", cu regizorul Ivo van Hove, care a dezvăluit presei britanice faptul că era la curent cu boala celebrului muzician "de aproximativ un an".
"Am început să colaborăm la spectacolul «Lazarus» şi, la un moment dat, mi-a spus că nu va putea să vină tot timpul la teatru, din cauza bolii sale. Mi-a spus că avea cancer, cancer hepatic", a spus Ivo van Hove.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Actorii din distribuţie nu au ştiut niciun moment şi bănuiesc că muzicienii cu care el a înregistrat «Blackstar» nu ştiau nici ei", a adăugat regizorul, citat de publicaţia The Independent. "A făcut eforturi mari pentru a finaliza aceste două proiecte în timp util, pentru a nu lăsa bolii şansa de a-l învinge".
Citeşte şi: BIOGRAFIE: David Bowie, cameleonul pop-rock-ului britanic, a plecat să îi reîntâlnească pe Major Tom şi Ziggy - FOTO, VIDEO
"Bowie a compus piese şi pe patul de moarte. A luptat ca un leu şi a continuat să muncească precum un leu curajos în toată această perioadă. Am un respect fenomenal faţă de acest lucru", a adăugat el.
Wendy Leigh, care a publicat o biografie a lui David Bowie în 2014, a dezvăluit la rândul ei faptul că artistul britanic a suferit o serie de infarcte. "Nu s-a luptat doar cu cancerul... a suferit şi şase infarcte în ultimii ani. Am aflat acest lucru de la un cunoscut apropiat al său", a declarat Wendy Leigh, citată de BBC News.
Cu doar două zile înainte de a muri, David Bowie a lansat ultimul său album, "Blackstar", pe 8 ianuarie, chiar în ziua în care a împlinit vârsta de 69 de ani.
Citeşte şi: Moartea lui David Bowie: Artişti şi celebrităţi deplâng dispariţia unui "geniu pop" şi a unui "erou"
David Bowie, al cărui nume real a fost David Jones, s-a născut în cartierul Brixton din sudul Londrei, la doi ani după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. A început să cânte la saxofon la vârsta de 13 ani şi, ulterior, şi-a schimbat numele în David Bowie, pentru a evita confuziile cu Davy Jones, solistrul trupei The Monkees, potrivit revistei Rolling Stones.
Ultimul concert live susţinut de David Bowie a avut loc la New York, cu ocazia unui eveniment de caritate, în 2006.
Artistul britanic era căsătorit din 1992 cu celebrul super-model Iman, cu care are o fiică, Alexandria Zahra Jones. David Bowie are şi un fiu, Duncan, care provine din prima lui căsătorie cu Angela Bowie.
David Bowie a împlinit vârsta de 69 de ani pe 8 ianuarie şi a sărbătorit această zi specială prin lansarea ultimului său album de studio, intitulat "Blackstar".
Citeşte şi: OMAGIU pentru David Bowie, la Londra: Sute de persoane au participat la o petrecere de stradă - VIDEO
David Bowie a fost un celebru cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll şi cunoscut prin faptul că-şi reinventa destul de des stilul de a cânta, Bowie a fost considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii '70.
David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El a fost, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice "Space Oddity" (1969), "Ziggy Stardust" (1972), "The Man Who Sold the World" (1970), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) şi "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.
Într-un sondaj realizat în anul 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.
Pe 8 ianuarie 2016, ziua în care a împlinit vârsta de 69 de ani, David Bowie a lansat un nou album de studio - al 28-lea din carieră -, intitulat "Blackstar". Potrivit presei internaţionale, noul material discografic - care include şapte piese şi este disponibil pe CD şi pe vinil - i-a impresionat pe criticii din industria muzicală şi a reflectat pe deplin dorinţa artistului britanic de a explora noi tendinţe muzicale.
Înainte de lansarea "Blackstar", cel mai recent album al starului britanic a fost "The Next Day", un material discografic lansat de legendarul artist britanic după o pauză de 10 ani şi care a ajuns în magazine în 2013.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe