- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (06.01.2024, 10:12)
Ce caracteristici dezvăluie persoanele care nu îi lasă pe alţii să-şi termine frazele
Un nou studiu publicat pe platforma The Vessel explorează trăsăturile de personalitate ale persoanelor care au obiceiul de a nu-i lăsa pe alţii să-şi termine propoziţiile. Studiul sugerează practicarea răbdării şi dezvoltarea abilităţilor de ascultare activă.
Urmărește
78031 afișări
Sursa foto: pexels.com
1) Incapacitatea de a asculta activ şi profund
Persoanele care îi întrerup adesea pe alţii au, în general, o capacitate redusă de a asculta activ şi profund. Acest lucru se datorează faptului că sunt prea ocupaţi să se gândească la ceea ce vor spune în continuare, în loc să se concentreze pe ceea ce spune cealaltă persoană. Există şi alte posibile explicaţii pentru acest comportament, cum ar fi egocentrismul sau nesiguranţa.
2) Un sentiment copleşitor de invidie sau o tendinţă competitivă
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
În centrul şirului de întreruperi s-ar putea să se afle o nevoie profundă de a-i întrece pe toţi cei din conversaţie. Este ca şi cum valoarea de sine a celor care întrerup este legată de capacitatea lor de a-i eclipsa pe toţi ceilalţi.
3) Niveluri copleşitoare de nesiguranţă
Persoanele care îi întrerup continuu pe ceilalţi, care intervin ori de câte ori există cea mai mică pauză, permit de obicei ca nesiguranţa lor să vorbească în locul lor. Ele ar putea fi îngrijorate că povestea lor nu va fi pe măsura aşteptărilor sau că oamenii îşi vor pierde interesul. Mai mult ca sigur, se luptă cu propria nesiguranţă. Cu alte cuvinte, ele întrerup pentru a se asigura că pot rămâne relevante.
4) O capacitate de atenţie scurtă
Unii au o capacitate de atenţie în mod natural scurtă. În acest caz, nu este vorba de faptul că nu le pasă pe deplin de ceea ce spuneţi - ci de faptul că creierul lor este pe o altă cale proprie. Este în permanenţă în căutarea următoarei emoţii, a următoarei idei strălucitoare. Cercetările sugerează că o capacitate de atenţie redusă poate avea rădăcini în diverşi factori, de la genetică la influenţe de mediu.
5) Tendinţe narcisiste
Narcisiştii vor validare. Ei ar putea simţi această dorinţă arzătoare de a menţine conversaţia orbitând în jurul lor pentru că sunt vedeta propriului lor spectacol. Nu este vorba că nu vă aud, ci că atracţia gravitaţională a propriului ego este atât de puternică încât nu pot rezista să nu intervină.
6) Lupta cu procesarea informaţiilor
Unii oameni întrerup adesea din cauza unor uşoare probleme de procesare în creierul lor. În loc să aştepte cu răbdare să primească undă verde pentru a procesa informaţia, creierul lor se grăbeşte, accelerând fără a lăsa cuvintele celeilalte persoane să treacă linia de sosire.
7) Dorinţa reală de a contribui la conversaţie
Există unele persoane care nu îi pot lăsa pe ceilalţi să termine ceea ce spun, deoarece sunt cu adevărat entuziasmate să contribuie cu gândurile lor. Ca şi cum ar avea o rezervă mentală de idei care aşteaptă să fie dezlănţuite, iar entuziasmul le depăşeşte uneori răbdarea, făcându-le să sară în discuţie un pic prematur.
8) S-ar putea să aibă ADHD
Persoanele cu ADHD (hiperactivitate cu deficit de atenţie) s-ar putea să se trezească sărind în conversaţii mai des decât ar vrea să recunoască, deoarece ADHD vine cu provocări cum ar fi dificultăţi în a rămâne concentrat, a fi impulsiv şi a se simţi hiperactiv. Aceste aspecte pot face uneori ca socializarea să fie mai dificilă.
9) Le lipseşte capacitatea de a percepe indicii sociale
Persoanele care nu reuşesc să reziste impulsului de a sări în conversaţie pot avea o trăsătură comună, şi anume o anumită uitare a semnelor sociale. Este ca şi cum nu ar reuşi să vadă semnalele care se află chiar în faţa lor - lucruri pe care alţii le iau ca fiind de la sine înţelese. Când o anumită persoană nu poate rezista tentaţiei de întrerupere, ar putea însemna că nu reuşeşte să acorde atenţie acestor semnale cruciale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump