Ce persoane achiziţionează bijuterii pentru copii

Sunt mici, drăgălaşe şi, de cele mai multe ori, au un design amuzant. Cu toate acestea, pentru cei care le produc şi le vând nu încape loc de glumă atunci când vine vorba de bijuteriile pentru copii. De câţiva ani a apărut şi în România o grijă uneori excesivă pentru cochetăria bebeluşilor, care au început să fie accesorizaţi cu podoabe scumpe din aur alb, diamante ori rubine.

Urmărește
326 afișări
Imaginea articolului Ce persoane achiziţionează bijuterii pentru copii

Ce persoane achiziţionează bijuterii pentru copii (Imagine: Catalina Filip/Mediafax foto)

Bijuteriile pentru copii, şi aici ne referim în special la bebeluşi, pentru că lor le sunt destinate cele mai multe colecţii ale creatorilor de profil, nu formează segmentul cel mai important de afaceri pentru bijutieri. În esenţă, vânzările minusculelor podoabe nu reprezintă mai mult de 10% din vânzările anuale ale caselor de bijuterii, dar interesul clienţilor este din ce în ce mai mare, aşa că, fără ele, portofoliul de produse al oricărui mare bijutier nu mai poate fi complet. "România este o piaţă profitabilă pentru bijuterii, iar cele destinate copiilor par să devină din ce în ce mai căutate. Există deja câţiva producători care au scos o linie de bijuterii destinată exclusiv copiilor, adaptate vârstei lor şi care pot fi purtate uşor", spune Lucian Adochiţei, directorul general al magazinelor de bijuterii Pandora România.

Faptul că sunt mici şi nu au un aer pretenţios nu înseamnă însă că sunt şi ieftine sau mai puţin preţioase decât cele create pentru doamne şi domni în toată firea. În unele cazuri, lucrurile stau chiar invers - cu cât lucrătura este mai minuţioasă şi mai greu de executat din cauza dimensiunilor mici, cu atât sunt mai valoroase. Iar asta se exprimă în preţul cu care sunt scoase la vânzare.

În al doilea rând, toate sunt făcute din aur, iar pentru cele încrustate sunt folosite doar pietre valoroase, precum diamante, rubine sau safire. Chiar şi în combinaţiile mai puţin sofisticate, tot materiale fine, precum firul de mătase, sunt folosite. Drept urmare, la auzul preţurilor, mulţi români fac un pas înapoi şi se gândesc de două ori dacă să facă sau nu o asemenea investiţie pentru că, în majoritatea cazurilor, bijuteriile de copii au un preţ de pornire de cel puţin 100 -150 de euro. Cu cât modelul este mai sofisticat, cântarul arată mai multe grame şi pietrele sunt mai mari, cu atât preţul creşte. "Cele mai scumpe bijuterii pentru copii pe care le-am vândut în România au fost o pereche de cercei din aur alb, cu diamante galbene, care au costat 5.000 de euro. Au fost cumpăraţi de naşa unei fetiţe şi făcuţi la comandă, după modelul pe care îl dorea mama copilului", spune Noam Lenzini, managing director al Rafael & Sons Diamonds & Jewelries.

Citeşte mai multe despre persoanele care cumpără bijuterii pentru copii pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici