- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (26.12.2019, 14:55)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce sume aduc anual cele mai cunoscute cântece de Crăciun
Britanicii au calculat cu aproximaţie cam la ce sumă s-ar ridica drepturile de autor încasate anual de muzicieni celebri precum Wham!, The Pogues sau Mariah Carey doar pentru piesele lor difuzate în fiecare an în perioada sărbătorilor, arată The Independent
Urmărește
764 afișări
Sursa: Youtube
Cifrele obţinute nu sunt oficiale, organismele care gestionează drepturile de autor protejând intimitatea artiştilor, dar o investigaţie a postului Channel 5 a oferit o listă de sume aproximative.
Astfel, pentru piesa „Merry Xmas Everybody”, interpretată de Slade, britanicii au calculat că s-ar încasa aproximativ 1 milion de lire sterline în fiecare an. Lista continuă cu piesele „Fairytale of New York”, a celor de la The Pogues împreună cu Kirsty MacCol şi cu celebra piesă „All I Want for Christmas is You”, cântată de Mariah Carey, pentru fiecare dintre aceste melodi adunându-se aproximativ 400.000 de lire sterline în fiecare an.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
Topul continuă cu „White Christmas”, cântat de Bing Crosby, în dreptul căruia au fost calculate venituri în valoare de 328.000 de lire sterline anual. „Last Christmas”, piesa celor de la Wham!, este următoarea în top, cu venituri aproximate în jurul cifrei de 300.000 de lire sterline. Pe listă mai sunt “Wonderful Christmastime”, de Paul McCartney (260.000 de lire sterline), „Stop the Cavalry”, de Jona Lewie (120.000 de lire sterline), „2000 Miles”, de The Pretenders (102.000 de lire sterline), „Mistletoe and Wine”, de Cliff Richard (100,000 de lire sterline), „Stay Another Day”, de East 17 (97.000 de lire sterline).
Lista a fost comentată de Noddy Holder de la Slade care a confirmat că piesa le aduce lui şi colegului său, Jim Lea, câte jumătate de milion de lire fiecăruia, pentru o piesă care a fost pe primul loc al topurilor britanice şi în 1973 şi în 1989.
„E clar o schemă funcţională pentru pensie”, a spus Holder celor de la BBC.
„Nu ne-am gândit să meargă aşa dar pară să aibă propria viaţă acum.... A fost folosită în reclame, a intrat pe coloana sonoră a multor filme şi a fost utilizată pentru tot felul de lucruri”, spune muzicianul despre piesa “Merry Xmas Everybody”.
Tot modului în care a fost utilizată de alţi creatori îi datorează celebritatea şi piesa cântată de Mariah Cary. În Marea Britanie, piesa nu a ajuns decât pe locul doi al topurilor în anul în care a fost lansată, 1994. În schimb, după ce a fost folosită în pelicula „Love Actually” (2003), publicul a fost cucerit. Şi piesa lui Bing Crosby, „White Christmas”, scrisă de Irving Berlin, a apărut tot într-un film, „Holiday Inn” (1942).
Timpul pare să fi fost de partea celor de la Wham!, pentru că în 1984, când şi-au lansat piesa, ei au fost depăşiţi în topuri de o melodie acum uitată, „Do They Know it’s Christmas?”, de Band Aid. Anii care au urmat, au adus tot mai mulţi fani pentru piesa Wham! şi „Last Christmas” a ajuns pe primele locuri ale clasamentelor din nou, după ce George Michael a murit chiar de Crăciun, în 2016. Doar piesele lansate în acel an de Eminem şi Ed Sheeran au făcut ca melodia clasică să nu ajungă decât pe locul trei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:07
-
astăzi, 10:01
Victor Negrescu: Am securizat pentru 2024 un buget UE record, cu 6% mai mare decât anul acesta