- Home
- Life-Inedit
- SANTIAGO, (25.01.2008, 15:32)
Cea mai îndepărtată galaxie din Univers, descoperită de astronomi
Cea mai îndepărtată dintre galaxiile cunoscute până la ora actuală a fost descoperită de o echipă internaţională de cercetători, care a putut să o localizeze datorită luminii emise în momentul formării ei, în urmă cu 12,5 miliarde de ani, a anunţat un astronom chilian.
Urmărește
125 afișări
Cea mai îndepărtată galaxie din Univers, descoperită de astronomi
Situată la 240 de miliarde de ani lumină de Terra, galaxia, numită A1689zD1, deschide un nou câmp de cercetare oamenilor de ştiinţă care studiază procesul de creare a Universului.
"Studiind galaxiile cele mai îndepărtate, se poate înţelege procesul de formare a unei galaxii şi modul în care era grupată materia Universului atunci când era pe cale să se nască", a explicat Leopoldo Infante, astronom la Universitatea catolică din Chile, membru al echipei care a făcut descoperirea.
"Ceea ce putem observa azi este lumina emisă atunci când galaxia (A1689zD1) era în proces de formare, ce oferă informaţii despre acest moment al naşterii şi permite recrearea lui. Dar galaxia este probabil moartă", a spus acesta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Cuba: 553 de prizonieri au fost eliberaţi după relaxarea sancţiunilor de către SUA
-
Zelenski vizitează Polonia după progresele în disputa istorică privind al Doilea Război Mondial
-
Şedinţă crucială la banca centrală la început de an. Ce se va întâmpla cu dobânzile?
A1689zD1 prezintă o masă care seamănă cu cea a Căii Lactee, de o talie mai mică, potrivi cercetătorului, care a precizat că galaxia este săracă în metale.
"Putem analiza trecutul şi urma cursul istoriei proprii formării galaxiilor", a subliniat Infante.
Telescoapele Hubble şi Spitzer ale NASA, aflate pe orbită, şi telescopul Paranal, situat în Chile, care aparţine European Southern Observatory (ESO), au observat Universul şi au transmis imaginile cu ajutorul cărora s-a făcut această descoperire.
Cercetătorii cred că A1689zD1 s-a format la puţin timp după explozia iniţială numită "Big Bang", care ar sta la originea formării Universului, în urmă cu 13,7 miliarde de ani.
Citește pe alephnews.ro: Kate, Prințesa de Wales, a anunțat că boala ei este în remisie. „Este o ușurare. Rămân concentrată pe recuperare”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg vor participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce invitați importanți vor fi prezenți
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Cine deține și ce valoare are Casa Ceaușescu. „Palatul Primăverii” era locul de suflet al dictatorului
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe