Cea mai veche fotografie făcută la Stonehenge. Cine au fost primii oameni care s-au fotografiat la celebrul monument

Specialiştii au descoperit prima fotografie de familie de la Stonehenge, în urma unei solicitări a organizaţiei English Heritage către britanici de a trimite fotografii de familie de la celebrul monument

Urmărește
1962 afișări
Imaginea articolului Cea mai veche fotografie făcută la Stonehenge. Cine au fost primii oameni care s-au fotografiat la celebrul monument

Sursă foto: BBC

Pentru a marca 100 de ani de la revendicarea emblematicului monument Stonehenge, Organizaţia English Heritage a solicitat publicului poze de familie de la faimosul ansamblu de pietre, relatează BBC.

După ce au examinat peste 1000 de fotografii, specialiştii au făcut o descoperire foarte importantă şi anume cea mai veche fotografie a unei familii care s-a pozat la Stonehenge în 1875.

Această fotografie va face parte dintr-o viitoare expoziţie, care va include toate pozele primite din partea britanicilor, intitulată "Your Stonehenge".

Cea mai veche fotografie care înfăţişează exclusiv monumentul Stonehenge datează din 1853.

"Fotografiile trimise de public demonstrează semnificaţia pe care Stonehenge a are în conştiinţa oamenilor şi maniera în care relaţia cu acest monument a evoluat de-a lungul timpului" a declarat curatorul Martin Parr.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici