A fost descoperită cea mai veche spermă din lume, conservată de 100 de milioane de ani

  • Două crustacee în plin proces de reproducere au fost găsite în chihlimbar
  • Sperma descoperită astfel are 100 de milioane de ani
  • Precedenta descoperire avea doar 50 de milioane de ani
Urmărește
9957 afișări
Imaginea articolului A fost descoperită cea mai veche spermă din lume, conservată de 100 de milioane de ani

FOTO: Profimedia

Faci ce vrei, dar ştii că peste 100 de milioane de ani cineva ar putea să vadă ce-ai făcut?

Cercetătorii au găsit cea mai veche spermă de origine animală. 39 de crustacee, numite ostracode, au fost descoperite într-o bucată de chihlimbar, două dintre ele fiind surprinse în fapt.

Crustaceele au fost atât de bine conservate, încât au putut fi observate detalii fără precedent. Până acum, tot ce puteau studia biologii erau nişte schelete calcarose. De data aceasta au putut studia nu numai părţile intime ale ostracodelor, ci şi săculeţii de spermă.

Au constatat că masculul are un al cincilea membru cu care imoboliza femela. Interesant e că ostracodele din ziua de azi se împerechează în acelaşi mod, adică mecanismul a rămas nemodificat timp de 100 de milioane de ani.

E un nou record pentru cea mai veche spermă din lume, aproape de două ori mai veche decât precedenta descoperire.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici