- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (30.05.2016, 17:30)
- Alin Motogna
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cei 3 români care pleacă într-una dintre cele mai dure curse de canotaj din lume caută un al patrulea membru
O echipă de români va traversa Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle, începând cu luna decembrie 2017, participând astfel într-o cursă de strângere de fonduri pentru mediu, sănătate, copii defavorizaţi sau dezastre naturale.
Urmărește
370 afișări
Cei 3 români care pleacă într-una dintre cele mai dure curse de canotaj din lume caută un al patrulea membru (Imagine: Descoperă)
Potrivit Descoperă, echipa va parcurge vâslind peste 5000 de kilometri în aproximativ 60 de zile, pe traseul La Gomera (Insulele Canare) - Antigua (Caraibe), cu scopul de a completa fondurile necesare realizării unui campus socio-medical la Adunaţii Copăceni, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau limitatoare de viaţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Andrei Roşu (39 ani), alături de Vasile Oşean (37 ani) şi Emil Curteanu (50 ani) vor forma prima echipă românească ce va traversa Atlanticul vâslind, în cadrul celei mai dure curse de canotaj din lume, ,,Talisker Whisky Atlantic Challenge".
Această competiţie adună echipe din toată lumea într-o cursă de strângere de fonduri pentru mediu, sănătate, copii defavorizaţi sau dezastre naturale. Echipele vor vâsli mai mult de 3000 de mile nautice (aproximativ 5000 de kilomteri) în Oceanul Atlantic.
Talisker Whisky Atlantic Challenge se desfăşoară după reguli foarte sctricte: echipa nu va primi niciun suport din exterior în timpul cursei, iar membrii vor trebui să facă faţă unor provocări precum privarea de somn, vâslirea în schimburi de două ore, non-stop timp de săptămâni. Barca va avea o limită de lungime şi lăţime, poate fi construită numai din anumite materiale, nu va putea fi reparată pe parcurs şi va fi echipată cu provizii numai la start.
Pregătirile echipei pentru traversarea Atlanticului vâslind durează doi ani şi includ antrenamente complexe, sală de forţă, cursuri de navigaţie, înot şi un test unic de traversare a Mării Negre într-o barcă cu vâsle.
Concurenţii vor pleca din La Gomera (San Sebastian) şi se vor îndrepta spre vest, pentru a ajunge la Nelson's Dokyard English Harbour (Antigua). Întreaga aventură va putea fi urmărită pe www.atlantic4.ro.
Andrei Roşu este sportiv de anduranţă, blogger şi scriitor inspiraţional, coach, speaker motivaţional, percuţionist amator, organizator de evenimente caritabile, susţinător de proiecte sociale şi deţinător de recorduri naţionale şi mondiale.
Emil Curteanu, în vârstă de 50 de ani, deţine o firmă de import şi distribuţie şeminee. O dată cu participarea la competiţia Atlantic Challenge, Emil se întoarce la o pasiune veche: canotajul. Deşi, în cei 11 ani de canotaj a participat la numeroase campionate naţionale şi balcanice, traversarea Atlanticului rămâne marea provocare a vieţii sale.
Vasile Oşean este medic al loturilor naţionale de atletism, canotaj şi baschet şi medic personal pentru sportivii din tenis, lupte, handbal etc.
Alături de cei trei români se va afla un al patrulea membru al echipajului, care urmează să fie ales prin concurs. Cei care doresc să se înscrie, o pot face pe siteul www.atlanti4.ro. Iată care sunt condiţiile de participare:
- Persoană activă, cu rezistenţă fizică şi psihică ridicată;
- Disponibilitate pentru antrenamente (inclusiv în deplasare), pe perioada iunie 2016 - noiembrie 2017;
- Disponibilitate participare la cursa Atlantic Challenge: decembrie 2017 - februarie 2018;
- Motivat, ambiţios, curajos şi determinat să încheie cursa;
- Implicat în acţiunile pentru adunarea fondurilor pentru cauza socială.
Perioada de desfăşurare a competiţiei pentru găsirea celui de-al 4-lea membru al echipei Atlantic4 este următoarea:
- 30 mai - 15 iunie 2016: înscrieri potenţiali participanţi;
- 16 iunie 2016 - 24 iunie 2016: selecţie 10 semifinalişti;
- 15 august: selecţie 3 finalişti.
Citeşte şi: Cât trebuie să aştepţi înainte de a răspunde la un mesaj de la persoana de care te-ai îndrăgostit
Citeşte şi: Cele mai scumpe filme din istorie
Citeşte şi: Primul concurs de frumuseţe pentru transsexuali din Israel, un spectacol al toleranţei între religii - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe