- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (30.04.2013, 12:43)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cel mai bun RESTAURANT din lume, în 2013: "A obţinut elogii mondiale pentru combinaţiile şi tehnicile sale de vârf"
Restaurantul spaniol El Celler de Can Roca din oraşul Girona, deţinut de cei trei fraţi Roca, a fost desemnat, luni, cel mai bun restaurant din lume, într-un top care include alte 50 de stabilimente de lux, alcătuit de revista britanică Restaurant.
Urmărește
1310 afișări
Cel mai bun RESTAURANT din lume, în 2013: "A obţinut elogii mondiale pentru combinaţiile sale"
"După ce a petrecut doi ani pe locul al doilea în acest top, El Celler de Can Roca a făcut schimb de locuri cu restaurantul Noma din Danemarca, care s-a aflat în fruntea clasamentului în ultimii trei ani", au anunţat organizatorii.
Restaurantul Noma din Copenhaga a trecut printr-un moment stânjenitor în luna februarie, când 63 de persoane au suferit intoxicaţii alimentare după ce au luat masa în acest restaurant.
Restaurantul fraţilor Roca - notat cu trei stele în ghidul Michelin -, în care Joan coordonează activitatea din bucătărie, Jordi este patiser, iar Josep este maestru somelier, "a obţinut elogii mondiale pentru combinaţiile sale de preparate catalane şi tehnici de vârf, dar şi pentru pasiunea sa pentru ospitalitate", au afirmat editorii revistei Restaurant.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
Cei trei fraţi Roca au fost prezenţi luni la Londra pentru a-şi prezenta "gastrOpera", denumită "Visul", o experienţă multisenzorială oferită săptămâna viitoare unui număr restrâns de persoane, la Barcelona, care combină 12 piese muzicale, 12 videoclipuri şi 12 preparate culinare, create special pentru această ocazie, cu 12 vinuri - câte unul pentru fiecare act al acestui proiect.
Pe locul al treilea în topul celor mai bune restaurante din lume se află restaurantul italian avangardist L'Osteria Francescana, deţinut de Massimo Bottura, în oraşul Modena.
Pe locul al patrulea s-a clasat un alt restaurant spaniol, Mugaritz, coordonat de maestrul bucătar Andoni Luis Aduriz, în Errenteria din Ţara Bascilor.
Gastronomia americană, considerată "o forţă culinară internaţională cheie", este reprezentată prin restaurantul Eleven Madison Park din New York, clasat pe locul al cincilea.
Cu şase restaurante incluse în Top50, Franţa este ţara cel mai bine reprezentată, la egalitate cu Statele Unite, însă, spre deosebire de aceasta, Franţa nu se află în Top 10. Cel mai bine clasat restaurant francez este L'Arpège din Paris, situat pe locul al 16-lea.
Maestrul bucătar Alain Ducasse a fost recompensat cu premiul pentru întreaga carieră - Lifetime Achievement Award.
Cel mai bun chef din 2013 a fost desemnat Grant Achatz de la restaurantul Alinea din Chicago.
Italia a fost şi ea reprezentată, graţie atribuirii premiului pentru cel mai bun chef femeie din lume Nadiei Santini de la restaurantul Dal Pecatore din oraşul Canneto sull'Oglio din Lombardia (nordul Italiei).
Premiul One to Watch, acordat celui mai promiţător restaurant din lume, a revenit restaurantului The Test Kitchen din oraşul sud-african Cape Town, coordonat de maestrul bucătar britanic Luke Dale-Roberts.
America de Sud are şi ea un reprezentant în Top 10 - restaurantul D.O.M. din Sao Paulo, coordonat de Alex Atala, clasat pe locul al şaselea.
Cel mai bine clasat restaurant din Asia este Narisawa din Tokyo, aflat pe poziţia a 20-a.
Clasamentul celor mai bune restaurante din lume a fost realizat pe baza voturilor exprimate de peste 900 de maeştri bucătari, critici culinari şi experţi în gastronomie.
Citește pe alephnews.ro: Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Restaurantul Noma din Copenhaga, cel mai bun restaurant din lume pentru al treilea an consecutiv
Citește și: El Bulli, cel mai bun restaurant din lume
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas se declară „pregătiți de încetarea focului”, dar acuză Israel că nu oferă „nicio propunere serioasă”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe