Cel mai mic ''regat'' din lume. Mărirea şi decăderea unei familii care a stăpânit mai bine de 200 de ani o parte a unei insule

Descendeţii lui Giuseppe Bertoloni trăiesc de mai bine de 200 de ani pe un istm în Tavolara, o insulă cu relief înalt, având o lungime de 5 kilometri şi o lăţime de un kilometru, în Golful Olbia, din largul coastelor Sardiniei, relatează Descoperă.

Urmărește
18672 afișări
Imaginea articolului Cel mai mic ''regat'' din lume. Mărirea şi decăderea unei familii care a stăpânit mai bine de 200 de ani o parte a unei insule

Cel mai mic ''regat'' din lume. Mărirea şi decăderea unei familii care a stăpânit mai bine de 200 de ani o parte a unei insule

Acesta a fost un imigrant genovez, care a ajuns pe insulă în anul 1807, cu intenţia de a trăi aici împreună cu una dintre cele două soţii ale sale şi copiii lor, în încercarea de scăpa de pedeapsa care se aplica în cazul persoanelor bigame. La sosirea pe insula Tavolara, Giuseppe s-au autoproclamat "rege al insulei", susţinând că a primit acest titlu din partea regelui Sardiniei, Carlo Alberto, în timpul unei vizite pe care acesta a făcut-o în anul 1836.

De atunci şi până acum, în familia Bertoloni au crescut şapte generaţii. Reprezentanţii acestora au purtat cu toţii titlul de "rege al insulei Tavolara", deşi ei stăpâneau numai peste membrii propriilor lor familii. În momentul de faţă, aceştia se ocupă, printre altele, cu crescutul caprelor, pescuitul şi vânzarea de suveniruri. De asemenea, ei au în proprietate două dintre restaurantele de pe insulă.

Regele Carlo Alberto s-a aflat, într-adevăr, pe insula Tavolara, în anul 1836. Ba mai mult, la câţiva ani după aceea, el a fost de acord ca unul dintre descendenţii lui Giuseppe Bertoloni, Paolo, să primească, în mod oficial, titlul de "Rege al Tavolarei".

În anul 1934, insula a intrat în componenţa statului italian, iar privilegiile acordate familiei Bertoloni au fost anulate. Mai mult decât atât, în 1962, NATO a construit aici o bază militară, care acoperea jumătate din teritoriul locuibil al zonei de uscat.

Astăzi, familia mai are în proprietate doar 50 de hectare de teren. Pentru că nu mai pot purta titlul de "regi ai Tavolarei", membrii acesteia au fost recunoscuţi de către statul italian, în mod onorific, drept "protectori ai insulei". Cu toate acestea, autodeclaratul "rege Tonino" încearcă din răsputeri să restabilească onoarea strămoşilor săi, creând cel mai mic regat care ar putea exista în momentul de faţă, scrie Descoperă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici