Cel mai „periculos” copac din lume. Şi Cristofor Columb se temea de el

  • Copacul manchineel („măr mic”) sau „copacul morţii”, cu fructe precum merele, este cel mai toxic arbore din lume.
  • O singură atingere poate cauza băşici pe piele, iar o muşcătură din fructul său te poate omorî.
  • Dacă lemnul este ars, fumul rezultat poate orbi o persoană.
Urmărește
19398 afișări
Imaginea articolului Cel mai „periculos” copac din lume. Şi Cristofor Columb se temea de el

FOTO guinnessworldrecords

În 2011, Cartea Recordurilor Guinnes s-a denumit „cel mai periculos copac din lume”, dar „renumele” manchineelului este cunoscut de pe vremea navigatorului Columb (1451-1506), care l-a poreclit „micul măr al morţii”. 
 
Atât frunzele, cât şi fructele sunt otrăvitoare, iar toxinele copacului sunt atât de puternice, aşa că ideea de a te adăposti de ploaie sub el iese din discuţie, orice substanţă care ajunge pe piele provoacă dureri groaznice, sângerări şi pustule.
 
Copacul morţii ( manchineel sau Hippomane mancinella)poate fi găsit în Mexic, în Caraibe şi sudul Floridei.
 
Pe vremuri, indigenii din Florida şi Caraibe înmuiau vârfurile suliţelor în seva copacului, sau îşi legau inamicii de trunchiul acestuia, pentru a le asigura o moarte lentă şi chinuitoare.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici