În acelaşi interviu, prima doamnă a Franţei a dezminţit zvonurile despre existenţa unei anchete asupra originii informaţiilor apărute în presa internaţională referitoare la infidelitatea sa şi a lui Nicolas Sarkozy: „Nu există nicio anchetă a poliţiei. Aşa ceva este inimaginabil”.
„La Palatul Elysée, am întors spatele zvonurilor de foarte multă vreme”, a declarat Carla Bruni-Sarkozy. „Consider că nu suntem victimele niciunui complot. Nu este vorba de o răzbunare. Zvonurile reprezintă un element inerent ataşat fiinţelor umane”, a adăugat prima doamnă a Franţei în cadrul acestui interviu.
Această clarificare a avut scopul de a înlătura confuziile generate de declaraţiile lui Pierre Charon, directorul Direcţiei centrale de informaţii interne din cadrul administraţiei prezidenţiale franceze. Apropiat colaborator al preşedintelui Sarkozy, Pierre Charon a declarat, duminică, că zvonurile referitoare la pretinsele aventuri extraconjugale ale cuplului prezidenţial reprezintă rezultatul unei conspiraţii ce vizează destabilizarea preşedintelui francez şi a soţiei sale.
„Pierre Charon a vorbit astfel deoarece era mânios, o mânie generată de prietenia ce ne-o poartă”, a declarat Carla Bruni-Sarkozy, care a ţinut totuşi să se distanţeze în mod clar de opiniile acestuia: „El a luat această chestiune mult mai în serios decât am luat-o noi”.
În noaptea de 9 martie, un bilet semnat cu un pseudonim publicat pe un blog a răspândit zvonuri legate de infidelitatea preşedintelui şi a soţiei sale. De la acest bilet ziarele internaţionale, mai ales cele din Marea Britanie, au preluat informaţiile.
Un alt „incendiu” stins de prima doamnă a Franţei a fost cel care vizează un pretins conflict între Nicolas Sarkozy şi Rachida Dati, fostul ministru al Justiţiei din Franţa, în prezent deputat în Parlamentul European, suspectată că s-ar fi aflat la originea zvonurilor despre infidelitatea cuplului prezidenţial.
„Ea a rămas prietena noastră. Acuzaţia potrivit căreia Rachida Dati ar fi răspândit aceste zvonuri este o simplă speculaţie. De acum înainte nu voi mai crede niciodată în zvonuri”, a adăugat Carla Bruni.
„Am venit aici pentru a calma situaţia, pentru a evita ca o situaţie lipsită de importanţă să ia proporţii pe care eu le consider ridicole. Aceste zvonuri sunt pentru mine şi soţul meu absolut insignifiante, deşi deloc agreabile”, a concluzionat Carla Bruni.
Carla Bruni şi Nicolas Sarkozy s-au cunoscut la un dineu, în Paris, în noiembrie 2007. După povestea lor de dragoste intens mediatizată şi căsătoria ce a avut loc trei luni mai târziu, multe publicaţii franceze au început să afirme că acest mariaj va dura doar atâta timp cât Sarkozy va rămâne preşedinte.
Monogamia nu pare a fi o calitate naturală a soţilor Bruni-Sarkozy. Presa franceză o citează adeseori pe Carla Bruni, care a declarat în trecut că „se plictiseşte repede de monogamie”.
Carla Bruni, fost manechin celebru, printre ai cărei iubiţi se numără Mick Jagger, Eric Clapton şi Donald Trump, a avut o relaţie şi cu scriitorul Jean-Paul Enthoven, pe care l-a părăsit pentru fiul acestuia, filosoful Raphael Enthoven. După ce au avut un fiu împreună, născut în 2001, Raphael Enthoven a părăsit-o pe Bruni, declarând că aceasta „nu era dedicată relaţiei”.
La rândul lui, Nicolas Sarkozy a avut o aventură cu Cecilia Ciganer-Albaniz, devenită ulterior a doua lui soţie, în timp ce era căsătorit cu prima soţie, Marie-Dominique Culioli, mama celor doi băieţi mai mari ai preşedintelui francez. Sarkozy s-a căsătorit apoi cu Cecilia, cu care mai are un fiu, însă cei doi s-au despărţit în timpul campaniei prezidenţiale din 2007, după ce fosta doamnă Sarkozy a avut o aventură cu publicistul american Richard Attais.