- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (06.06.2008, 16:07)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele mai bune decizii, luate pe stomacul plin
Săritul peste mese contribuie la scăderea nivelului de serotonină, un neurotransmiţător care favorizează comportamentul neglijent şi impulsiv şi, implicit, luarea deciziilor greşite, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat în revista Science.
Urmărește
58 afișări
Cele mai bune decizii, luate pe stomacul plin (Imagine: www.dailymail.co.uk)
Serotonina, unul dintre principalii neurotransmiţători ai sistemului nervos central, numită şi "hormonul fericirii", joacă un rol cheie în controlarea emoţiilor, precum agresivitatea, în interacţiunile sociale, informează dailymail.co.uk.
Psihiatrii şi neurologii au stabilit în urmă cu mai mult timp o legătură între serotonină şi comportamentul social, însă rolul precis jucat de această moleculă în agresivitatea impulsivă constituie un subiect de controverse.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
Noul studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea Cambridge, este unul dintre primele care demonstrează o relaţie între scăderea nivelului de serotonină în organism şi impulsivitate.
Cercetătorii au demonstrat de ce oamenii devin mai combativi şi agresivi când au stomacul gol.
Triptofanul, un aminoacid necesar organismului pentru a produce serotonină, nu poate proveni decât din hrana absorbită. Din acest motiv, nivelul de serotonină scade în mod natural dacă se sare peste o masă, un efect pe care autorii studiului l-au exploatat în experimentele lor.
20 de voluntari au participat la un joc, pe perechi, în care unul dintre membri trebuia să-i ofere celuilalt o anumită parte dintr-o sumă de bani. Dacă oferta era acceptată, ambii jucători erau recompensaţi, dar dacă oferta era refuzată, niciunul dintre ei nu primea nimic.
Pe stomacul plin, resentimentul provocat de o ofertă prea mică a făcut ca 33% dintre voluntari să respingă suma de bani oferită de coleg, deşi acest lucru însemna ca ambii să rămână cu mâna goală.
Însă, după ce nivelul de serotonină a scăzut, în urma micşorării aportului alimentar, numărul ofertelor respinse a crescut la 80%, iar agresivitatea participanţilor la studiu a crescut, de asemenea.
Cercetătorul Molly Crockett a indicat: "Studiul sugerează că serotonina joacă un rol critic în luarea deciziilor sociale, favorizând răspunsurile agresive. (...) Schimbările în dieta alimentară şi stresul provoacă fluctuaţii ale nivelului de eserotonină, deci este important să înţelegem cum afectează acest fenomen luarea deciziilor cotidiene".
Sursele cele mai mari de triptofan sunt carnea roşie, produsele lactate, nucile, seminţele, bananele, tonul, scoicile şi produsele din soia.
Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Cambridge aduce noi informaţii despre tulburările clinice precum depresia, comportamentele obsesive şi anxietate, care se caracterizează prin nivelul scăzut de serotonină din organism.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe