- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (18.11.2020, 08:48)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele mai scumpe oraşe din lume în acest an. În primele trei locuri se află două metropole europene
- Cele mai scumpe oraşe din lume sunt Hong Kong, Zurich şi Paris.
- Singapore şi Osaka, care erau la egalitate cu Hong Kong anul trecut, au căzut în clasament.
- Majoritatea oraşelor chineze au urcat în clasament pe măsură ce tensiunile SUA-China cresc preţurile.
Urmărește
940 afișări
Profimedia
Cele mai scumpe oraşe din lume sunt în acest an Hong Kong, Zurich şi Paris, potrivit unui nou raport privind costul vieţii realizat de Economist Intelligence Unit, citat de BBC.
Singapore şi Osaka, care erau la egalitate cu Hong Kong anul trecut, au căzut în clasament.
Sondajul anual al Economist Intelligence Unit precizează că preţurile din Singapore au scăzut din cauza unui exod al lucrătorilor străini din cauza pandemiei Covid-19.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Majoritatea oraşelor chineze au urcat în clasament pe măsură ce tensiunile SUA-China cresc preţurile.
„Oraşele asiatice au dominat în mod tradiţional clasamentul în ultimii ani, dar pandemia a remodelat clasamentul acestei ediţii”, a spus Upasana Dutt, Head of Worldwide Cost of Living.
Bangkok a căzut, de asemenea, douăzeci de locuri şi este acum pe locul 46 în clasamentul celor mai scumpe oraşe.
Oraşele din America, Africa şi Europa de Est au devenit mai puţin costisitoare de anul trecut, în timp ce oraşele din Europa de Vest au devenit mai scumpe.
În Europa de Vest se află patru dintre cele mai scumpe oraşe din top 10, Zurich şi Paris fiind la egalitate. Geneva şi Copenhaga se află pe locul şapte, respectiv nouă.
Cele mai mari câştiguri de preţ s-au înregistrat în capitala Iranului, Teheran, care a urcat cu 27 de locuri în clasament din cauza sancţiunilor SUA, care au afectat oferta de bunuri.
Indicele costului vieţii la nivel mondial al EIU a comparat preţurile a 138 de bunuri şi servicii în aproximativ 130 de oraşe importante în septembrie.
Dintre cele zece categorii acoperite de raport, tutunul şi recreerea au înregistrat cele mai mari creşteri de preţuri, în timp ce preţurile îmbrăcămintei au înregistrat cel mai puternic declin.
"În ceea ce priveşte bunurile de consum, a existat o creştere bruscă a preţurilor computerelor, în timp ce preţurile îmbrăcămintei au înregistrat o scădere", a spus Dutt.
Cele mai ieftine oraşe sunt Damasc, în Siria, pe locul 133, Taşkent, în Uzbekistan, pe 132, Lusaka, Zambia - 130, Caracas, Venezuela - 130, Almaty, Kazakhstan - 129.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe