Cele mai spectaculoase locuri ale continentului australian - GALERIE FOTO

Opera din Sydney, Ayers Rock sau Marea Barieră de Corali se numără printre principalele atracţii ale continentului australian, considerate minuni ale lumii.

Urmărește
2916 afișări
Imaginea articolului Cele mai spectaculoase locuri ale continentului australian - GALERIE FOTO

Uluru (Ayers Rock) (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Uluru (Ayers Rock)

Aflat în mijlocul deşertului australian, la sud de oraşul Alice Springs, monolitul de gresie Ayers Rock este cel mai mare din lume, cu o înălţime de 350 de metri.

Stânca roşie este numită de către aborigieni, locuitorii originari ai Australiei, Uluru - "locul care aruncă umbre".

Opera din Sydney

Proiectul uneia dintre cele mai îndrăzneţe clădiri contemporane aparţine arhitectului danez Jorn Utzon. Iniţial, Opera din Sydney a fost evaluată la şapte milioane de dolari australieni. În final a costat însă 102 milioane, iar construcţia acesteia a durat mai mult de cinci ani.

Construcţia avangardistă are în afara renumitei săli de operă şi un teatru, săli de concerte, restaurante, săli de expoziţie şi un cinematograf.

Marea Barieră de Corali

Potrivit biologilor marini, reciful care are o lungime de 2.000 de km, este considerat cel mai mare organism viu.

Cel mai mare recif din lume adăposteşte 300 de specii de corali, 4.000 de scoici şi mai mult de 1.500 de peşti, 600 de insule şi insuliţe, porţiuni de ţărm inundate parţial.

Melbourne

Capitala statului Victoria şi al doilea cel mai mare oraş din Australia este locuit de aproximativ trei milioane de locuitori.

Temniţa din Melbourne, Casa Como, Peştera Trandafirului Prinţesei Margareta sau Grădina Botanică Regală se numără printre principalele atracţii ale oraşului.

Harbour Bridge

Podul leagă centrul oraşului Sydney, numit şi Central Business District sau CBD, de suburbiile din nord.

Considerat un simbol al oraşului Sydney, alături de clădirea Operei, Harbour Bridge are o înălţime de 134 de metri deasupra apei şi o lungime de de 2.4 km.

Tasmania

La 240 de km de Australia, Tasmania şi insulele care o înconjoară formează cel mai mic stat australian.

Este cunoscută datorită faptului că aici încă se păstrează un mediu natural foarte puţin atins de om, peste 30% din teritoriul insulei fiind ocupat de parcuri naţionale şi locuri protejate, incluse în Patrimoniul UNESCO.

Insula Cangurului

Izolată în capătul sudic al Australiei, insula este un loc în care prezenţa omului este foarte puţin simţită. Aici pot fi văzuţi canguri, urşi koala sau echidna.

Auckland

Cel mai mare oraş din Noua Zeelandă are peste 1.2 milioane de locuitori.

Auckland este situat între Golful Hauraki pe Oceanul Pacific la est, Munţii Huna la sud-est, Portul Manukau la sud-vest, şi Munţii Waikatere la vest şi la nord-vest.

Partea centrală a oraşului stă pe un istm subţire între portul Manukau pe Marea Tasmană şi portul Waitemata pe Oceanul Pacific.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici