- Home
- Life-Inedit
- (09.10.2009, 20:07)
Cele mai spectaculoase locuri din Africa - GALERIE FOTO
Abu Simbel, Piramidele de la Gizeh, Kilimandjaro sau Cascada Victoria se numără printre principalele atracţii ale continentului african, considerate minuni ale lumii.
Urmărește
2833 afișări
Cascada Victoria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Piramidele faraonilor
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Piramida lui Kheops, aflată la aproximativ 10 km de Cairo, este cea mai veche dintre cele şapte minuni ale lumii antice.
Cultul egiptean al morţilor a dus la crearea unor construcţi de proporţii monumentale. Pentru Kheops a fost realizat un edificiu din 2,4 milioane de blocuri de piatră, cântărind în medie 2,5 tone fiecare.
La sud-est de piramida lui Kheops, fiul său Khephren, a construit o piramidă asemănătoare. Khephren a ridicat şi un paznic al oraşului morţilor, un sfinx.
Mykerinos, fiul şi moştenitorul lui Khephren, a ridicat o a treia piramidă, cea mai mică dintre ele.
Abu Simbel
Templul de la Abu Simbel este păzit de patru statui colosale, de 20 de metri înălţime, care îl infăţişează pe Ramses al II-lea.
La picioarele fiecărei statui a lui Ramses a II-lea, se află reprezentări de dimensiuni mai mici. Acestea o înfăţişează pe mama faraonului, pe soţia favorită Nefertari, sau pe câţiva dintre copiii faraonului.
Theba
Metropola din Egiptul de Sus, aşezată pe malul drept al Nilului, era considerată "buricul pământului", un important centru al puterii.
Templul de la Luxor, lung de 260 de metri, a fost construit de către conducătorii Egiptului care doreau să imortalizeze în piatră faima ţării şi a lor personală.
Sahara
Deşertul ocupă o treime din suprafaţa Africii şi continuă să se extindă.
Având o suprafaţă de cel puţin 9.000.000 de km pătraţi, Sahara se întinde între Marea Roşie şi coastele marocane ale Atlanticului, între Mediterana şi Sahel.
Deşertul nu este format numai din dune de nisip ci şi din canioane stâncoase, întinderi de pietriş, cratere vulcanice, insule de verdeaţă, oaze.
Fez
Aici se află locul sacru al Regatului Maroc, moscheea Zaouia Moulay-Idris II, care este loc de pelerinaj pentru credincioşi. Fez mai este numit şi Mecca Maghrebului.
Oraşul înconjurat de păduri şi de deşert a fost timp de o mie de ani centrul politic, religios şi cultural al Africii de Nord.
Kilimandjaro
Cel mai înalt munte al Africii, care este acoperit de zăpadă tot timpul anului, adăposteşte în rezervaţia naturală aflată la poalele muntelui nenumărate specii de animale sălbatice.
Kilimandjaro, numit de africani "strălucitorul munte alb", atinge înălţimea de 5.895 de metri.
Craterul Ngorongoro
În nordul Tanzaniei, activitatea vulcanică a creat platoul Ngorongoro, de 250 km pătraţi, având zidurile craterului drept hotar natural.
Platoul este acoperit de păşuni cu ierburi înalte şi arbori de acacia, o porţiune mlăştinoasă şi de lacul sărat Magadi.
Cascada Victoria
Cel mai lung fluviu din sudul Africii, care are o lungime de 2.060 de km, este Zambezi. La graniţa dintre Zambia şi Zimbabwe, apele se prăvălesc de la o înălţime de 110 metri într-un defileu îngust, legat în aval de nouă canioane.
Cascada Victoria este formată din mai multe cascade: Cataracta de Est, Cascada Curcubeului, Cascada-potcoavă şi Cataracta Diavolului.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe