- Home
- Life-Inedit
- (30.09.2009, 15:23)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele mai spectaculoase locuri din America - GALERIE FOTO
Cascadele Iguacu, Podul Golden Gate din San Francisco, Insulele Galapagos sau Machu Picchu se numără printre frumuseţile aflate pe continentul american şi considerate minuni ale lumii.
Urmărește
5025 afișări
Rio de Janeiro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Machu Picchu
În 24 iulie 1911, profesorul de istorie de la Universitatea Yale Hiram Bingham a făcut cea mai mare descoperire a carierei sale, găsind în Anzii peruvieni o veche aşezare incaşă.
Bingham a denumit numeroasele ruine descoperite Machu Picchu. Acest nume înseamnă într-un vechi dialect local Vârful Vechi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Aflat la 120 de km nord-vest de Cuzco, capitala incaşă, care fusese cucerită de spanioli, Machu Picchu fusese construit într-un loc inaccesibil, pentru a scăpa de jaful conchistadorilor.
Printre ruinele incaşe scoase la lumină, arheologii au descoperit marele palat şi templul, construite din magnifice blocuri de granit.
Insulele Galapagos
În urmă cu 3-6 milioane de ani, vulcani submarini aflaţi la 700 km vest de Ecuador au erupt. S-a format un arhipelag format din 60 de insule de diferite mărimi, denumite insulele Galapagos. Aici s-au dezvoltat forme de viaţă animală şi plante unice în lume.
Naturalistul englez Charles Darwin a ajuns în insule pentru prima oară în 1835. A fost impresionat de mulţimea speciilor întâlnite şi de felul în care acestea evoluaseră de-a lungul timpului, observaţiile sale fiind notate în celebra lucrare "Asupra originii speciilor".
În 1959, Guvernul ecuadorian a declarat arhipelagul Galapagos parc naţional pentru a-i proteja flora şi fauna.
Chichen Itza
La sfârşitul sec. al XIX-lea, arheologul Edward Herbert Thompson a descoperit în nordul mexican al peninsulei Yucatan, un oraş-ruină acoperit de vegetaţie. Chichen Itza este numele precolumbian al aşezării, însemnând "fântânile de la Itza" în limba maya.
Ruinele descoperite la Yucatan au scos la lumină piramida în trepte construită de mayaşi, încoronată cu un templu toltec, statui ale şarpelui cu pene, multe sanctuare, ruinele sălii cu o mie de coloane, terenuri pentru jocul cu mingea, domul construit pe două terase de piatră, pe care mayaşii îl foloseau drept observator astronomic, sacofagul uriaş Tzompantli, platforma craniilor.
Cascadele Iguacu
Prăbuşirea râului Iguacu de la 70-80 de metri într-o prăpastie cu o deschidere de aproape 3000 de metri formează 21 de cascade mari şi aproximativ 250 mai mici, aflate la graniţa dintre sudul Braziliei, Paraguay şi Argentina. Indienii guarani numesc zona "locul unde se nasc norii" şi vin aici să-şi îngroape morţii.
Râul Iguacu izvorăşte din Serro de Mar, o regiune muntoasă aflată pe coasta atlantică a Braziliei. O bună parte a cursului de 1320 de km al râului este navigabilă, până la vărsarea în fluviul Parana, cu care parcurge încă 3700 de km până la Oceanul Atlantic.
Rio de Janeiro
Portughezul Andre Goncalvez a descoperit frumoasa aşezare a Braziliei când a intrat în Golful Guanabara, de Anul Nou, în 1502. El a crezut că se află la vărsarea unui râu pe care l-a botezat Rio de Janeiro ("Râul Ianuarie").
Printre "minunile" oferite de oraşul brazilian se numără Statuia lui Cristos, catedrala metropolitană, plaja Ipanema, Parcul Naţional Tijuca, precum şi renumitele favelas.
Marele Canion
Peisajul în trepte, stâncile colorate în nuanţe de roşu aprins care contrastează cu pădurile de pin, ce se reflectă în râul Colorado, fac din lanţul stâncos aflat între Utah şi Arizona o adevărată minune naturală a lumii.
Marele Canion, întins pe o suprafaţă de 5000 de kmp, a devenit în 1919 rezervaţie naturală. Astăzi, locuiesc şi trăiesc aproape de albia râului, aproximativ 500 de indieni Havasupai "oamenii apelor verzi", care s-au stabilit în acest loc prin sec. al XII-lea.
Podul Golden Gate
La 27 mai 1937 s-a încheiat construcţia începută în 1933 şi realizată de Joseph Baermann, considerată de americani "cea de-a şaptea minune a lumii, realizată de mâinile omului": Podul Golden Gate din San Francisco.
Golden Gate este o punte între două peninsule, pe deasupra intrării în golful San Francisco. Lungimea totală a podului este de 2800 de metri, cu deschiderea centrală de 1289 metri. Înălţimea sa, în funcţie de maree, variază între 66 şi 72 de metri.
Deschiderea oficială a podului a fost sărbătorită timp de mai multe zile şi zeci de mii de pietoni au trecut golful, inaugurând astfel noua construcţie.
Patagonia
Regiunea sudică a statelor Argentina şi Chile şi-a primit numele datorită navigatorului portughez Magellan, care a numit-o Patagonia, după numele locuitorilor săi patagonezi "cei cu tălpi mari". Denumirea locuitorilor este dată de urmele care se vedeau peste tot din cauza unor încălţări primitive pe care indienii Tehuelche le confecţionau din piei de guanaco, o specie de lamă.
Patagonia se întinde pe 2000 de km, din nord, de la izvoarele fluviului Colorado până la Capul Horn, în sud. Partea sa vestică aparţine statului Chile, iar partea estică, de şes şi cea mai întinsă, Argentinei. Aici se găsesc gheţari alpini, fiorduri, păduri montane străvechi şi semideşerturi, insule pustii şi cele mai întinse păşuni din lume.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
Aparatul de bucătărie pe care OBLIGATORIU trebuie să îl deconectați peste noapte pentru a evita un incendiu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe