- Home
- Life-Inedit
- NEW YORK, (17.06.2010, 13:51)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Celebra colecţie Polaroid, scoasă la licitaţie la New York
Peste 1.000 de fotografii din colecţia istorică Polaroid, de la mici instantanee color cu Ted Kennedy şi Farrah Fawcett, realizate de Andy Warhol, la imensul "Autoportret în 9 părţi" realizat de Chuck Close, vor fi scoase la licitaţie, săptămâna viitoare, la New York.
Urmărește
22 afișări
Celebra colecţie Polaroid, scoasă la licitaţie la New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Scoaterea la licitaţie a acestei colecţii a fost ordonată de tribunalul falimentului din statul american Minnesota, sumele obţinute urmând să fie donate creanţierilor acestui brand care a inventat fotografiile instantanee, în 1948. Societatea Polaroid a dat faliment de două ori, în 2002 şi în 2009.
Licitaţia va avea loc luni şi marţi la casa Sotheby's, care expune, începând de miercuri, toate fotografiile scoase la vânzare, pe mai multe etaje ale sediului ei general din Manhattan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
Colecţia, alcătuită de-a lungul câtorva decenii de către fondatorul companiei şi inventatorul aparatului, Edwin Land, şi de directorul său tehnic, fotograful Ansel Adams, conţine peste 400 de piese.
Edwin Land a dorit să îşi îmbogăţească catalogul cu piese clasice şi i-a cerut lui Ansel Adams să achiziţioneze, pe cheltuiala firmei Polaroid, clişee ale marilor fotografi americani precum Harry Callahan şi Dorothea Lange, a cărei celebră fotografie "Migrant Mother", realizată în 1936, în California, este estimată la o sumă cuprinsă între 60.000 de dolari şi 80.000 de dolari.
Câteva dintre uriaşele fotografii murale realizate de Ansel Adams, precum "Moonrise, Hernandez, New Mexico", sunt estimate la preţuri cuprinse între 300.000 de dolari şi 500.000 de dolari. Reprezentanţii casei Sotheby's au declarat că se aşteaptă ca întreaga colecţie să fie vândută pentru o sumă totală cuprinsă între 7,2 şi 11,1 milioane de dolari.
Cu ajutorul unui aparat Polaroid imens - un exemplar unic - artistul Chuck Close a putut să realizeze celebrul său "Autoportret în 9 părţi", lucrare alcătuită din nouă instantanee de 50 x 60 centimetri acoperind părţi diferite ale chipului său. Această operă de artă este estimată la 40.000-60.000 de dolari.
"În anii '50-'60, Ansel Adams a început să trimită aparate de fotografiat artiştilor şi fotografilor, în schimbul clişeelor realizate de aceştia", a explicat Denise Bethel, directoarea departamentului de fotografie al casei Sotheby's. "Acest program, intitulat «Sprijin pentru artişti», a permis alcătuirea acestei colecţii fenomenale", a adăugat ea.
Aparatul Polaroid, adorat de familiile americane şi de călători, a avut mulţi adepţi şi printre "legendele" fotografiei sau ale picturii, precum Robert Mapplethorpe, Robert Frank, Andy Warhol şi Robert Rauschenberg, ale căror fotografii fac parte din colecţia scoasă la licitaţie.
În 2009, marca Polaroid a fost cumpărată de un grup, The Impossible Project, care încearcă să readucă la viaţă şi să comercializeze din nou cu succes celebrul aparat şi a numit-o pe excentrica solistă americană Lady Gaga în funcţia de director artistic.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Lady Gaga, noua imagine Polaroid - GALERIE FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:02
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână