Celebrităţile care au fost victime ale ascultărilor ilegale ar putea depune plângere - GALERIE FOTO

Mai multe personalităţi din Marea Britanie aflate în centrul scandalului asupra ascultărilor ilegale a convorbirilor la care au recurs mai multe tabloide, intenţionează să depună plângeri împotriva respectivelor publicaţii.

Urmărește
30 afișări
Imaginea articolului Celebrităţile care au fost victime ale ascultărilor ilegale ar putea depune plângere - GALERIE FOTO

Celebrităţile ar putea depune plângeri în scandalul interceptărilor telefonice din Marea Britanie

GALERIE FOTO

Mai mulţi avocaţi au fost contactaţi de personalităţi din televiziune, politică sau sport, ale căror telefoane au fost ascultate de detectivi privaţi angajaţi de săptămânalul News of the World şi de tabloidul The Sun, titluri deţinute de magnatul australian Rupert Murdoch.

Un avocat, Mark Stephens, a povestit că a fost abordat de două personalităţi de renume care iau solicitat consiliere juridică şi a precizat că are mai mulţi colegi care au primit solicitări similare. "În acest moment, putem spune că oamenii îşi analizează opţiunile", a declarat el.

Cotidianul Guardian, care a dat primul publicităţii informaţiile referitoare la ascultările ilegale a conversaţiilor celebrităţilor efectuate de cele două titluri, a adăugat, vineri, două nume de sportivi la lunga listă a presupuselor victime şi anume fostul internaţional britanic Alan Shearer şi Sir Alan Ferguson, fost manager al clubului Manchester United.

Modelul Elle Macpherson, actriţa Gwyneth Paltrow, cântăreţul George Michael, impresarul Max Clifford, fostul premier John Prescott şi primarul Londrei, Boris Johnson, au fost deja menţionaţi ca victime ale ascultărilor ilegale.

News of the World, principalul vizat de acuzaţiile privind interceptarea ilegală a convorbirilor celebrităţilor, şi The Sun, tabloidul cu cel mai mare tiraj din Marea Britanie, aparţin News Group Newspapers, subdivizie a imperiului mediatic al lui Rupert Murdoch, News Corp.

Potrivit Guardian, News Group Newspapers ar fi recurs la serviciile unor detectivi privaţi pentru a intercepta ilegal "mii" de telefoane şi a obţine informaţii confidenţiale.

Grupul a reuşit să muşamalizeze afacerea anterior, plătind peste 1,1 milioane de euro către trei dintre victimele sale, pentru a evita declanşarea unui proces.

Pe de altă parte, Parchetul din Londra a anunţat, joi, că va reanaliza toate elementele de care dispune şi pe care le-a adunat în cadrul unei anchete efectuată în urmă cu trei ani. La rândul său, Scotland Yard a conchis că nu există elemente noi care să justifice redeschiderea anchetei

Pe de altă parte, Clive Goodman, specialist pe chestiuni care ţin de familia regală în cadrul News of the World, a fost condamnat la şapte luni de închisoare în 2007 pentru că a interceptat peste 600 de mesaje de pe telefoanele mobile ale consilierilor şi membrilor familiei regale, inclusiv a prinţului William. Ziaristul şi-a asumat, la momentul respectiv, întreaga responsabilitate pentru aceste interceptări.

Joi, News International, filiala britanică a News Corp, nu a comentat informaţiile, considerând "nepotrivite orice fel de comentarii în acest moment".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici