Celebrul "Singuraticul George", împăiat în Statele Unite, înainte de a reveni în Galapagos

"Singuraticul George", un mascul de broască ţestoasă, considerat multă vreme ultimul reprezentant al speciei sale, originar din Galapagos, a fost împăiat în Statele Unite, înainte de a reveni în arhipelagul ecuadorian, a anunţat marţi conducerea Parcului Naţional Galapagos (PNG).

Urmărește
271 afișări
Imaginea articolului Celebrul "Singuraticul George", împăiat în Statele Unite, înainte de a reveni în Galapagos

"Singuraticul George" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Moartea acestui animal, petrecută pe 24 iunie 2012, pe Insula Pinta, la vârsta de 100 de ani, a generat un val de emoţie în lumea întreagă, întrucât ea însemna la acea vreme dispariţia definitivă a speciei "Geochelone Abigdoni", înainte ca alte exemplare să fie descoperite în acea rezervaţie naturală izolată din Oceanul Pacific, la o distanţă de 1.000 de kilometri de coasta Ecuadorului.

Cadavrul său a fost transportat cu avionul la New York, unde experţii de la Muzeul american de istorie naturală se vor ocupa de operaţiunea de taxidermie, potrivit unui comunicat difuzat de PNG.

După ce va fi împăiat, "Singuraticul George" va reveni în arhipelagul Galapagos pentru a fi expus într-un muzeu ce va fi construit în acelaşi loc în care animalul a trăit, după ce a fost descoperit în 1971.

"Singuraticul George" a murit din cauze naturale, după mai multe tentative de reproducere rămase fără rezultat, într-un centru de creştere a ţestoaselor uriaşe.

Considerat un simbol al luptei pentru protejarea ecosistemului, el a fost înscris în luna iulie de guvernul ecuadorian în patrimoniul naţional.

Între 30.000 şi 40.000 de ţestoase, reprezentând zece specii diferite, trăiesc în prezent în insulele Galapagos. Ţestoasele uriaşe au o greutate care poate să ajungă la aproape o jumătate de tonă şi o lungime ce poate să depăşească 180 de centimetri. Ele pot să trăiască şi până la vârsta de 180 de ani.

Acest arhipelag, inclus în urmă cu trei decenii în patrimoniul mondial al umanităţii de către UNESCO, este celebru şi pentru faptul că a inspirat teoria evoluţiei speciilor redactată de naturalistul britanic Charles Darwin.

Ţestoasele au fost vânate intensiv, până la dispariţie, pentru carnea lor dulce, de navigatori şi pescari, iar arealul lor a dispărut aproape complet, deoarece hrana lor a fost mâncată de capre, animale introduse artificial de oameni în acest arhipelag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici