- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (26.06.2008, 16:06)
Centrul aventurii din creier, identificat de cercetători
Cercetătorii au identificat o zonă primitivă din creier care îi face pe oameni să fie aventuroşi - descoperire care poate explica de ce oamenii se "îndrăgostesc" regulat de produse noi atunci când sunt la cumpărături.
Urmărește
86 afișări
Centrul aventurii din creier, identificat de cercetători (Imagine: Mediafax Foto)
Cercetătorii britanici care au făcut descoperirea s-au folosit de un scaner pentru a măsura fluxul sangvin din creierele participanţilor la studiu.
Ei au descoperit că o regiune numită striatum ventral se activează mai mult în momentul în care subiecţii aleg obiecte neobişnuite în cadrul testelor controlate.
Striatumul ventral este implicat în procesarea recompenselor în creier prin intermediul unor neurotransmiţători precum dopamina.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Cercetătorii cred că acest mecanism de recompensare primitiv indică faptul că există un precedent evoluţionar în testarea lucrurilor necunoscute.
"Căutarea experienţelor noi şi nefamiliare este o tendinţă comportamentală fundamentală la oameni şi animale. Este logic să încerci noi lucruri de vreme ce acestea se pot dovedi avantajoase pe termen lung", a indicat Bianca Wittmann, de la Wellcome Trust Centre for Neuroimaging din cadrul Colegiului Universitar din Londra.
Calitatea de persoană aventuroasă atrage după sine, însă, şi riscurile. Unele alegeri pot fi periculoase şi, în lumea modernă, selectarea lucrurilor noi, poate, de exemplu, să-l facă pe consumator sensibil la campaniile de promovare agresive.
Sistemul de feedback (răspuns) pozitiv din creier ar putea contribui, de asemenea, la anumite vicii comune.
"La oameni, căutarea continuă a noului poate juca un rol în dependenţa de droguri sau jocuri de noroc, ambele fiind mediate de tulburări în eliberarea dopaminei", a indicat Nathaniel Daw, de la Universitatea din New York, coautor al studiului.
Studiul a fost publicat în revista Neuron.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:50
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1064. Zelensky: Ucraina se va alătura NATO dacă Trump doreşte / Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
-
astăzi, 15:44
Cseke Attila, despre demiterea lui Klaus Iohannis: În 35 de ani încă nu am demis niciun preşedinte