- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (29.03.2023, 14:30)
- Iulian Tenchiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CEO-ul Microsoft vine cu un sfat de aur pentru o carieră de succes
Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, nu s-a aşteptat niciodată să conducă una dintre cele mai mari şi mai puternice companii de tehnologie din lume - era doar bucuros să lucreze acolo.
Urmărește
535 afișări
CEO-ul Microsoft vine cu un sfat de aur pentru o carieră de succes
Nadella s-a alăturat Microsoft ca tânăr inginer în 1992 şi a început să urce scările ierarhice corporatiste pas cu pas, care l-au adus după 22 de ani în poziţia de şef al uneia dintre cele mai importante companii din tehnologie, scrie CNBC, citat de Business Magazin.
„Îmi amintesc clar că am intrat în clădirea Microsoft gândindu-mă că este cel mai fantastic job de pe pământ şi că n-as avea nevoie de nimic altceva”, a declarat CEO-ul într-un interviu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În loc să se gândească la ce vrea să facă în viitor, Nadella spune că s-a concentrat pe a excela în rolul pe care îl avea la acel moment. Una dintre cele mai importante lecţii pe care le-a învăţat în deceniile petrecute la Microsoft - şi "cel mai bun sfat de carieră" al său – sună aşa:
„Nu poţi să te dezvolţi dacă nu crezi că evoluţia ta vine datorită a ceea ce faci”.
În loc să vedeţi actualul loc de muncă ca pe un obstacol în calea atingerii obiectivelor profesionale, Nadella recomandă să îl priviţi ca pe o oportunitate de a vă demonstra entuziasmul şi angajamentul faţă de muncă, precum şi dorinţa de a învăţa.
„Nu a existat niciun moment în care să mă gândesc că slujba pe care o aveam era doar un episod temporar din carieră. Am simţit mereu că ceea ce făceam acolo era cu adevărat important”, a mai declarat CEO-ul.
Atitudinea corectă
Cariera lui Nadella este un prim exemplu al modului în care această atitudine vă poate pune pe calea cea mai rapidă către o promovare sau o mărire de salariu mai devreme decât o poate face orice plan de carieră pe cinci ani.
De-a lungul mandatului său la Microsoft, Nadella a trebuit să se adapteze în mod constant în funcţie de echipele cu care lucra şi de diviziile pe care le conducea, ţinând în acelaşi timp pasul cu tehnologiile care evoluau cu viteze uimitoare. El a condus dezvoltarea unora dintre produsele complexe ale Microsoft, printre care Bing şi Xbox Live.
"Nu aştepta următorul loc de muncă pentru a face treaba aşa cum trebuie. Trebuie să dai totul cu prima ocazie”, a mai spus şeful Microsoft.
Dacă vă simţiţi blocat la locul de muncă sau dacă vă luptaţi să găsiţi un sens în munca dumneavoastră, Nadella are sfaturi şi pentru asta.
Pe când avea 30 de ani, o conversaţie cu Doug Burgum, actualul guvernator al statului Dakota de Nord, l-a făcut să se gândească la scopul său la Microsoft.
Burgum a subliniat importanţa de a ne gândi la un sens mai profund al muncii, unul care să fie mai mult decât tranzacţional, având în vedere că petrecem atât de mult timp la locurile noastre de muncă.
Aceasta l-a determinat pe Nadella să se întrebe: "De ce mă aflu la Microsoft? Ce anume îmi dă energie la Microsoft, zi de zi?"
Motivaţia a venit, a spus el, din „curiozitate, dragostea pentru idei noi şi capacitatea de a le transforma în realitate, producând un impact pozitiv asupra lumii”.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe