- Home
- Life-Inedit
- CAMBRIDGE, (05.10.2007, 10:32)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetător al efectelor secundare ale înghiţirii săbiilor, "premiat" la Harvard
Universitatea Harvard, din Statele Unite, a decernat, joi, premiile IgNobel, distincţii acordate în mod tradiţional celor mai trăznite, ciudate sau inutile studii şi descoperiri ştiinţifice de pe cinci continente, o alternativă amuzantă a premiilor Nobel adevărate, transmite AFP.
Urmărește
1 afișare
Cercetător al efectelor secundare ale înghiţirii săbiilor, "premiat" la Harvard
Pentru al 17-lea an consecutiv, prestigioasa instituţie americană a decernat zece premii IgNobel, care recompensează studii absurde sau bizare realizate de cercetători adevăraţi. Mai mulţi cercetători sud-americani figurează pentru prima dată printre câştigători, printre care se mai numără o japoneză, un taiwanez şi o australiană.
La ceremonia care a avut loc la Teatrul Sanders al Universităţii, au fost prezenţi doar şapte din cei zece laureaţi. Doi dintre aceştia, britanicul Brian Witcombe şi americanul Dan Meyer, care au primit premiul IgNobel pentru medicină, pentru studiul "Efectele secundare ale înghiţirii săbiilor", s-au văzut la ceremonie pentru prima dată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Până joi, cei doi au avut contact doar prin telefon şi e-mail, a precizat fondatorul premiilor IgNobel, Marc Abrahams, editor al "Annals of Improbable Reasearch", o publicaţie de cercetări ştiinţifice umoristice care apare de şase ori pe an şi care oferă aceste premii.
Premiul IgNobel pentru aviaţie a revenit studiului "Efectele Viagrei asupra senzaţiei de decalaj orar la hamsteri", publicat de Academia argentiniană de ştiinţă în iunie 2007.
Premiul IgNobel pentru chimie a revenit lui Mayu Yamamoto pentru studiul său asupra extragerii vaniliei din bălegar de vacă. Acesta va asista vineri la o degustare gratuită dintr-o îngheţată botezată cu numele său, "Yum-a-Moto Vanilla Twist", realizată de un producător de îngheţată din Cambridge.
Printre femeile câştigătoare ale ediţiei din 2007 s-a numărat olandeza Johanna van Bronswick, de la Universitatea din Eindhoven, laureată a premiului pentru biologie, pentru lucrările "Paturile, praful şi moliile", "Locuinţa, patul şi ploşniţele" şi "Organisme vii în saltelele din Olanda".
Premiul anti-Nobel pentru pace a revenit unui laborator din Dayton, pentru "bomba gay", o armă chimică ce provoacă la soldaţii inamici o atracţie sexuală irezistibilă.
Premiul pentru nutriţie a revenit lui Brian Wansink de la Universitatea Cornell, New York, pentru descoperirea "bolului fără fund" care se reumple singur, în timp ce premiul pentru lingvistică a fost atribuit unui număr de trei cercetători spanioli, pentru că au demonstrat că şoarecii, câteodată, nu pot face diferenţa între o persoană care vorbeşte invers olandeza şi una care vorbeşte invers japoneza.
Premiul IgNobel pentru fizică a revenit lui L. Mahadevan de la Universitatea Harvard, SUA, şi Enrique Cerda Villablanca, de la Universitatea din Santiago de Chile, pentru o lucrare asupra modului în care se şifonează cearşafurile.
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe