Cercetătorii au aflat anul în care recifurile de corali ar putea dispărea

  • Recifurile de corali ar putea dispărea în următorii 80 de ani.
  • De vină sunt gazele cu efect de seră produse de om.
Urmărește
832 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii au aflat anul în care recifurile de corali ar putea dispărea

Cercetătorii au aflat anul în care recifurile de corali ar putea dispărea

Creşterea nivelului apei şi încălzirea oceanelor pot avea un impact devastator asupra ecosistemelor din oceane, relatează ABC News.

Schimbările climatice pot distruge aproape complet recifurile de corali până în 2100, potrivit unui studiu publicat luni.

Eforturile de salvare a recifurilor se confruntă cu dificultăţi, deoarece schimbarile climatice continuă.

Vineri, la San Diego a avut loc o întâlnire anuală a oamenilor de ştiinţă, unde Renee Setter, biogeograf la Universitatea din Hawaii, a spus că anul 2100 se arată a fi „sumbru”.

Renee Setter şi colegii săi au simulat temperatura apei, aciditatea oceanelor, energia valurilor, poluarea şi pescuitul. Ei au aflat că  şansele ca recifurile de corali să existe se aproprie de zero peste 80 de ani.

Principalele cauze au fost stabilite ca fiind schimbările cauzate de gazele cu efect de seră produse de om, care măresc cantitatea şi temperatura apei din ocean, dar şi aciditatea acesteia prin contactul direct al CO2 cu apa.

Autor: Gabriel Negreanu

Foto: Pixabay

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici