Cercetătorii au descoperit care ar putea fi vârsta maximă a persoanelor longevive. Speranţa de viaţă în acest secol

  • Oamenii ar putea trăi până la vârsta de 130 de ani în acest secol, au prezis oamenii de ştiinţă.
  • Cea mai longevivă persoană care a trăit până acum este franţuzoaica Jeanne Calment, care a murit la vârsta de 122 de ani.
  • Studiul şi-a propus să stabilească dacă există o limită superioară a duratei de viaţă a oamenilor.
  • S-a constatat că nu există, dar până la vârsta de 110 ani şansele de a rămâne în viaţă sunt de 50/50.
Urmărește
2592 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii au descoperit care ar putea fi vârsta maximă a persoanelor longevive. Speranţa de viaţă în acest secol

Cercetătorii au descoperit care ar putea fi vârsta maximă a persoanelor longevive. Speranţa de viaţă în acest secol

Cercetătorii au analizat durata de viaţă a peste 3.800 de "semisupercentenari" italieni, care au reuşit să depăşească vârsta de 105 ani, şi a peste 9.800 de persoane care au atins aceeaşi longevitate în Franţa.
 
Aceştia au ajuns la concluzia că, după vârsta de 110 ani, şansele de a rămâne în viaţă sunt de aproximativ 50/50. Acest lucru înseamnă că fiecare an după cea de-a 110-a aniversare a cuiva este un joc de noroc.
 
Având în vedere că speranţa de viaţă va continua să crească de-a lungul anilor, în ciuda coronavirusului şi a stilului de viaţă, autorii spun că studiile sugerează că oamenii ar putea ajunge la 130 de ani în acest secol, potrivit DailyMail.
 
Dr. Léo Belzile, statisticianul care a condus studiul de la HEC Business School din Montreal, a declarat: „Pe măsură ce populaţia mondială continuă să crească, tot mai multe persoane ajung la 100 de ani şi la 110 ani”.
 
Studiul, publicat în revista Royal Society Open Science, şi-a propus să stabilească dacă există o limită superioară a duratei de viaţă a oamenilor.
 
Dacă ar exista o astfel de vârstă limită, dincolo de care nimeni nu ar mai putea supravieţui, un grup de oameni s-ar aştepta, din punct de vedere statistic, să moară în jurul acestei vârste. 
 
La vârsta de 108 ani, cercetătorii au constatat că şansele de a muri au început să se stabilizeze, ajungând la aproximativ 50/50. Rezultatele ar putea avea implicaţii pentru persoanele super-bogate, cum ar fi fondatorul Amazon, Jeff Bezos, care se pare că investeşte în tehnologia de inversare a vârstei.
 
Unele specii, cum ar fi scoicile, nu îmbătrânesc deloc, iar aflarea motivelor este unul dintre principalele obiective ale gerontologiei. „O înţelegere empirică solidă a mortalităţii umane la vârste extreme este importantă ca bază pentru cercetările care vizează găsirea unui remediu pentru îmbătrânire”, scriu cercetătorii.
 
Dr. Belzile a declarat: „Oamenii sunt fascinaţi de ideea de a trăi veşnic, dar, din păcate, foarte puţini oameni ajung la aceste vârste foarte înaintate".
 
În Anglia şi Ţara Galilor, au existat doar 157 de supercentenari, cu vârsta de peste 110 ani, între 1968 şi 2017.
 
În prezent, cea mai bătrână persoană din lume şi a treia cea mai longevivă din toate timpurile este Kane Tanaka, în vârstă de 118 ani, din Japonia. Japonezii au cea mai mare speranţă de viaţă din lume, atribuită de experţi unei diete bogate în peşte şi sărace în acizi saturaţi şi unui serviciu de sănătate bun. 
 
Bezos este unul dintre miliardarii din domeniul tehnologiei care investesc sume uriaşe de bani în tehnologii menite să încetinească sau să oprească procesul de îmbătrânire sau să permită nemurirea. 
 
Acesta încearcă să găsească o modalitate de a expulza din organism celulele senescente, care opresc celulele canceroase, dar care se acumulează în timp şi care provoacă degenerescenţă maculară şi artrită.
 
Un studiu efectuat pe şoareci sugerează că eliminarea acestor celule "poate preveni sau întârzia disfuncţiile tisulare şi poate prelungi durata de viaţă".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici