- Home
- Life-Inedit
- (18.08.2021, 10:21)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii au transferat o proteină umană în plante pentru a le supradimensiona. Ce au obţinut
- În fiecare an, aproximativ 9 milioane de oameni din lume mor din cauza foametei, număr mai mare decât decesele cauzate de SIDA, malarie şi tuberculoză.
- Pentru a putea hrăni populaţia lumii, care este în creştere, într-un mod durabil, cercetătorii din China şi SUA ar fi găsit o soluţie inteligentă, sub formă de culturi supradimensionate.
- Transplantarea unei proteine umane, care stimulează creşterea, în culturile agricole, poate genera plante mai mari şi mai dese, sporind producţia cu 50%, potrivit noului studiu din Nature Biotechnology.
Urmărește
25021 afișări
Cercetătorii au transferat o proteină umană în plante pentru a le supradimensiona. Ce au obţinut
În timp ce rezultatele sunt promiţătoare, experţii spun că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a testa capacitatea lor agricolă.
„Credem că aceasta este o strategie foarte bună pentru a ne proiecta culturile”, spune autorul studiului Guifang Jia, biolog chimist la Universitatea Peking din Beijing. Dar admite că „această lucrare este un studiu iniţial”. Ea doreşte să efectueze multe teste de urmărire, inclusiv evaluări de siguranţă, înainte ca produsele ieşite din comun ale echipei să ajungă pe mesele consumatorilor obişnuiţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Proteina responsabilă de creşterea extraordinară a plantelor este masa grasă umană şi proteina asociată obezităţii, numită FTO. Potrivit cercetătorilor, FTO acţionează ca un comutator principal de pornire care accelerează producţia de proteine pe mai multe lanţuri ARN, potrivit SmithsonianMag.
Mai mulţi autori ai studiului au petrecut un deceniu înţelegând rolul FTO la om. Cercetătorii s-au întrebat ce s-ar întâmpla dacă această proteină de stimulare a creşterii care vizează ARN ar funcţiona şi la plante.
„A fost o idee îndrăzneaţă şi bizară”, spune autorul studiului Chuan He, chimist la Universitatea din Chicago. Corpul uman produce zeci de mii de proteine, iar primul pe care grupul său l-a încercat în plante a fost FTO. „Ca să fiu sincer, ne aşteptam la efecte catastrofale”.
Plantele nu au o proteină asemănătoare cu FTO, a afirmat He. Chimistul crede că în faţa unei proteine străine, plantelor le lipseşte orice control şi echilibru pentru a atenua consecinţele, oricare ar fi acestea. Spre surprinderea cercetătorilor, FTO nu ucide şi nu strică planta. În schimb, forţează plantele să facă exact opusul: să crească.
Cercetătorii au implantat gena FTO umană în genomul culturilor de orez, permiţând plantelor să preia şi să producă singure această moleculă umană. În seră, culturile modificate genetic au produs de trei ori mai mult orez decât plantele obişnuite. Crescute pe câmpurile din Beijing, plantele de orez au fost cu 50% mai grele şi mai productive. Aceeaşi modificare genetică a crescut şi tuberculii plantelor de cartof. Plantele cu FTO au crescut cu rădăcini mai lungi, au prezentat niveluri mai ridicate de fotosinteză şi au fost mai rezistente la secete.
Fiecare tip de plantă modificată de cercetători, inclusiv iarba şi copacii, a crescut mai repede şi mai mare.
Echipa experimentează şi alte proteine non-vegetale. Până în prezent, au încercat şi o altă variantă, dar nu au văzut aceleaşi creşteri ale randamentului recoltei ca în cazul proteinei FTO. „Bănuiesc că nu vor funcţiona”, spune He despre alte proteine. „Cred că FTO este foarte specială”.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”