- Home
- Life-Inedit
- (17.04.2024, 20:28)
- Bianca Popa
Cercetătorii descoperă o metodă simplă pentru identificarea mincinoşilor
- Studiul efectuat de cercetătorii de la Universitatea Portsmouth dezvăluie importanţa introducerii cu grijă a sarcinilor secundare pentru facilitarea detectării minciunii în timpul interogărilor suspecţilor, fapt ce poate face mai dificilă menţinerea minciunilor, facilitând astfel detectarea acestora.
- Profesorul Aldert Vrij subliniază necesitatea unei abordări atente în introducerea sarcinilor secundare în interviuri pentru o detectare eficientă a minciunii.
- Acest avans oferă o perspectivă promiţătoare asupra modului în care distingem adevărul de minciună şi poate îmbunătăţi semnificativ detectarea minciunii în diferite domenii, de la investigaţiile criminale la interacţiunile sociale.
Urmărește
2281 afișări
Cercetătorii descoperă o metodă simplă pentru identificarea mincinoşilor
Căutarea pentru identificarea mincinoşilor a primit un impuls cu o metodă simplă, dar eficientă, descoperită de oamenii de ştiinţă, scrie Indy 100.
Această metodă implică îndeplinirea unei sarcini suplimentare de către suspecţi în timp ce sunt interogaţi, ceea ce creşte efortul asupra creierului lor atunci când mint. Încărcarea cognitivă adiţională face mai dificilă menţinerea minciunilor convingătoare pentru suspecţi, facilitând astfel detectarea neadevărului.
Cercetătorii de la Universitatea Portsmouth au efectuat un studiu publicat în Jurnalul Internaţional de Psihologie şi Analiză a Comportamentului pentru a explora acest fenomen. Ei au examinat 164 de persoane întrebate despre părerea lor cu privire la subiecte controversate precum paşapoartele Covid şi Brexit, instruindu-i pe unii să mintă sau să spună adevărul despre aceste probleme. În plus, participanţilor li s-a dat o sarcină secundară, cum ar fi să-şi amintească un număr de înmatriculare auto.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Concluziile au arătat că poveştile mincinoşilor erau mai puţin plauzibile atunci când trebuiau să facă faţă sarcinii secundare, în comparaţie cu cei care spuneau adevărul. Profesorul Aldert Vrij, unul dintre autorii studiului, a subliniat importanţa introducerii cu grijă a sarcinilor secundare în timpul interviurilor pentru a facilita detectarea minciunii în mod eficient. El a sugerat că sarcinile trebuie percepute ca fiind importante de către intervievaţi sau să fie intrinsec solicitante, cum ar fi strângerea unui obiect sau conducerea unui simulator auto.
Acest avans evidenţiază o abordare practică pentru distingerea adevărului de minciună, aruncând lumină asupra mecanismelor cognitive care stau la baza înşelăciunii. Cu o mai mare rafinare şi aplicare, această metodă ar putea îmbunătăţi detectarea minciunii în diferite contexte, de la investigaţiile criminale la relaţiile interpersonale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. A început deportarea în masă a imigranților ilegali
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump