- Home
- Life-Inedit
- (17.04.2024, 20:28)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii descoperă o metodă simplă pentru identificarea mincinoşilor
- Studiul efectuat de cercetătorii de la Universitatea Portsmouth dezvăluie importanţa introducerii cu grijă a sarcinilor secundare pentru facilitarea detectării minciunii în timpul interogărilor suspecţilor, fapt ce poate face mai dificilă menţinerea minciunilor, facilitând astfel detectarea acestora.
- Profesorul Aldert Vrij subliniază necesitatea unei abordări atente în introducerea sarcinilor secundare în interviuri pentru o detectare eficientă a minciunii.
- Acest avans oferă o perspectivă promiţătoare asupra modului în care distingem adevărul de minciună şi poate îmbunătăţi semnificativ detectarea minciunii în diferite domenii, de la investigaţiile criminale la interacţiunile sociale.
Urmărește
2280 afișări
Cercetătorii descoperă o metodă simplă pentru identificarea mincinoşilor
Căutarea pentru identificarea mincinoşilor a primit un impuls cu o metodă simplă, dar eficientă, descoperită de oamenii de ştiinţă, scrie Indy 100.
Această metodă implică îndeplinirea unei sarcini suplimentare de către suspecţi în timp ce sunt interogaţi, ceea ce creşte efortul asupra creierului lor atunci când mint. Încărcarea cognitivă adiţională face mai dificilă menţinerea minciunilor convingătoare pentru suspecţi, facilitând astfel detectarea neadevărului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Cercetătorii de la Universitatea Portsmouth au efectuat un studiu publicat în Jurnalul Internaţional de Psihologie şi Analiză a Comportamentului pentru a explora acest fenomen. Ei au examinat 164 de persoane întrebate despre părerea lor cu privire la subiecte controversate precum paşapoartele Covid şi Brexit, instruindu-i pe unii să mintă sau să spună adevărul despre aceste probleme. În plus, participanţilor li s-a dat o sarcină secundară, cum ar fi să-şi amintească un număr de înmatriculare auto.
Concluziile au arătat că poveştile mincinoşilor erau mai puţin plauzibile atunci când trebuiau să facă faţă sarcinii secundare, în comparaţie cu cei care spuneau adevărul. Profesorul Aldert Vrij, unul dintre autorii studiului, a subliniat importanţa introducerii cu grijă a sarcinilor secundare în timpul interviurilor pentru a facilita detectarea minciunii în mod eficient. El a sugerat că sarcinile trebuie percepute ca fiind importante de către intervievaţi sau să fie intrinsec solicitante, cum ar fi strângerea unui obiect sau conducerea unui simulator auto.
Acest avans evidenţiază o abordare practică pentru distingerea adevărului de minciună, aruncând lumină asupra mecanismelor cognitive care stau la baza înşelăciunii. Cu o mai mare rafinare şi aplicare, această metodă ar putea îmbunătăţi detectarea minciunii în diferite contexte, de la investigaţiile criminale la relaţiile interpersonale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe