- Home
- Life-Inedit
- (23.10.2024, 14:56)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii relevă cum câinii se adaptează la viaţa modernă, atingând o a treia etapă de domesticire
- Câinii sunt într-o nouă etapă de domesticire, influenţată de dorinţele oamenilor pentru animale de companie prietenoase şi calme.
- Cercetările sugerează că hormonul oxitocină, asociat legăturilor sociale, joacă un rol crucial în comportamentul câinilor de serviciu.
- Urbanizarea şi stilurile de viaţă moderne necesită creşterea şi antrenarea câinilor pentru a se adapta mai bine la noile condiţii de viaţă.
Urmărește
8378 afișări
Cercetătorii relevă cum câinii se adaptează la viaţa modernă, atingând o a treia etapă de domesticire
Cercetătorii observă o potenţială a treia etapă de domesticire a câinilor, determinată de dorinţele oamenilor pentru animale de companie prietenoase, calme şi adaptabile la stiluri de viaţă sedentare moderne, scrie Daily Mail. Privite tradiţional ca animale de lucru pentru sarcini precum vânătoare şi pază, câinii sunt acum în principal prietenii oamenilor. Această schimbare a dus la creşterea nivelurilor de oxitocină, hormonul asociat legăturilor sociale, în special în cazul câinilor de serviciu, sporind tendinţa acestora de a căuta contactul cu oamenii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Cercetările desfăşurate la Universitatea Linköping din Suedia au clarificat modul în care acest hormon influenţează comportamentul câinilor. Studiul a constatat că variaţiile în materialul genetic care afectează receptorii de oxitocină pot îmbunătăţi abilităţile sociale ale câinilor, inclusiv capacitatea lor de a „cere ajutor”. Prin observarea câinilor rasa Golden Retriever care încercau să deschidă un borcan cu recompense, cercetătorii au descoperit că cei cu o variantă genetică specifică au reacţionat mai puternic la oxitocină, făcându-i mai predispuşi să ceară ajutor de la stăpânii lor.
Brian Hare şi Vanessa Woods, experţi în comportamentul canin, afirmă că patrupedele se adaptează noilor lor roluri de tovarăşi, iar comportamentul şi biologia lor evoluează ca răspuns la această schimbare. Ei subliniază succesul câinilor de serviciu, care sunt instruiţi să se integreze perfect în vieţile oamenilor, afişând trăsături unice, cum ar fi calmul şi prietenia.
Pe măsură ce urbanizarea creşte, câinii petrec mai mult timp în interior şi interacţionează cu oameni şi animale necunoscute, ceea ce poate duce la comportamente maladaptive. Acest lucru i-a determinat pe cercetători să sugereze că nevoile în schimbare ale societăţii contribuie la această nouă etapă de domesticire, subliniind importanţa creşterii şi antrenării câinilor pentru a se adapta la stilurile de viaţă contemporane. În cele din urmă, autorii pledează pentru eforturi intenţionate în creşterea şi antrenarea câinilor pentru a crea tovarăşi bine adaptaţi, care să prospere în medii moderne.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe