- Home
- Life-Inedit
- NEW YORK, (09.07.2009, 12:37)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ceremonia în memoria lui Michael Jackson - audienţă mai mică decât învestitura lui Obama
Ceremonia publică în memoria lui Michael Jackson a fost urmărită în întreaga lume, însă audienţa pe care a atras-o nu a reuşit să o atingă pe cea a învestiturii preşedintelui Barack Obama, din ianuarie, care a depăşit toate recordurile în domeniu.
Urmărește
121 afișări
Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
În ceea ce priveşte numărul de telespectatori, ceremonia în memoria lui Michael Jackson, care a avut loc marţi, la Los Angeles, este comparabilă cu înmormântarea prinţesei Diana, din 1997, urmărită de 2,5 de miliarde de persoane din întreaga lume, estimează specialiştii.
În Statele Unite, 31 de milioane de telespectatori au urmărit din propria locuinţă omagiul adus lui Michael Jackson - decedat pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unui atac de cord -, în timp ce 33,2 milioane de persoane au urmărit funeraliile prinţesei Diana în 1997, potrivit statisticilor Nielsen.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
"Este vorba de un eveniment mondial dedicat unei celebrităţi internaţionale. Diferenţa o face rolul internetului, a site-urilor de socializare de tipul Twitter sau Facebook, care permit ca acesta să fie urmărit de mai multă lume. Nu putem să contăm numai pe audienţa TV", a apreciat Rich Hanley, profesor de jurnalism de la Universitatea Quinnipiac din Connecticut.
"În prezent, în cazul morţii unei vedete, toţi admiratorii acesteia pot participa la doliul mondial, deoarece dispun de mai multe instrumente pentru a o face, inclusiv telefoane şi computere portabile", conectate la internet, a subliniat el.
Todd Gitlin, expert în media şi profesor la Universitatea Columbia din New York, consideră că, în cazul lui Michael Jackson, există "un amestec rar de talent, de victimă, muzician, cântăreţ, dansator, persoană de culoare şi vedetă trans-rasială".
Potrivit Akamaï, furnizor de acces la internet şi de video streaming, vârfurile de trafic online au fost atinse doar de trei ori în 2009: în timpul învestiturii lui Barack Obama din 20 ianuarie (peste şapte milioane de vizionări live online), după moartea lui Michael Jackson pe 25 iunie (4,2 milioane de vizionări) şi la ceremonia de adio din 7 iulie (3,9 milioane de vizionări).
În concluzie, preşedintele american este cel mai popular pe internet în 2009, dar şi pe posturile tv, ceremonia sa de învestitură fiind urmărită de 37,7 milioane de telespectatori în SUA.
Omagiul de marţi adus lui Michael Jackson, prima zi a războiului din Golf, scuzele prezentate naţiunii de fostul preşedinte Bill Clinton şi ceremonia în memoria victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001 sunt evenimentele care au bătut recordurile de audienţă TV în Statele Unite.
Spre deosebire de ceremonia de marţi, urmărită de 31,1 milioane de telespectatori, prima zi a războiului din Golf a atras o audienţă de aproape trei ori mai mare, de 85,6 milioane de persoane.
În plus, 59,3 milioane de americani au urmărit "Omagiu Eroilor", emisiune specială consacrată, pe 20 septembrie 2001, celor 3.000 de victime ale atentatelor de la World Trade Center.
Pe de altă parte, discursul în care Bill Clinton prezenta scuze după afacerea Lewinsky a fost urmărit de 67,6 milioane de telespectatori în 1998.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Michael Jackson, condus pe ultimul drum - VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”